Friday on the Rocks van eigen bodem.

Een nieuwe seizoen Friday on the Rocks. De Pre Breda Barst traditie werd ingevuld door de heren van Cape en Macswordfish. Dit muzikale kick off van het weekend is een traditie van jarenlange muzikale samenwerking tussen POB en cafe de Speeltuin.

Cape Canaveral is opgericht door zanger/gitarist Niels Schmitz en drummer Chris Stadhouders. Een jaar later sluiten gitarist Reijer van Kasteren en bassist Michael Thuy aan bij de band. In 2002 werd de band 1e in de Wraak van Brabant in 013 in Tilburg. Een jaar later verscheen hun debuutalbum When you’re Least Expected, uitgebracht door Red Bullet. De muziek van Cape Canaveral is te omschrijven als rauwe jaren 90 ondergedompelde rockmuziek. Na een eindeloze reeks optredens in clubs, cafés, op festivals en tv werd het stil rond de band. In 2012, omgedoopt tot Cape kwam er weer muzikale leven in de band. Arthur van den Acker is sinds 2013 de bassist en naar verwachting komt heel snel weer een nieuwe album van de mannen uit.

Macswordfish

De band Macswordfish bestaat uit zanger/gitarist Victor Wasser, gitarist Casper Heystee en drummer Mark van Reusel. Hun unieke muzieksmaak, geïnspireerd door the White Stripes, Triggerfinger en the Doors kan je omschrijven als eigenzinnige bluesrock. Daarnaast vind je invloeden zoals stonerrock en surf in hun muziek terug. In 2011 bracht de heren een digitale self-titled demo ep uit. Dit leidde tot vele optredens waaronder zelfs in de Mezz en op Breda Barst. In 2012 haalde Macswordfish de finale in de landelijke “Red Bull Bedroom Jam” wedstrijd. Dit jaar mei brachten zij hun 2 ep “Instigator” uit.

December Tapes

Tevens is Macswordfish 1 van de 10 deelnemende bands uit regio Breda voor het project December Tapes. Het is een initiatief van de organisatie Memory Serves. De opbrengst gaat naar een goed doel, namelijk het Jeugdcultuurfonds Breda. Daarnaast willen zij een hechtere samenwerking creëren tussen de bands en de culturele organisaties. Om Breda beter op de muzikale kaart te zetten. Het semi- akoestische album wordt zondag 13 december in de Grote zaal van de Mezz gepresenteerd.

Dossier: Fotoreportages

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden