NHTV studenten maken in 48 uur film

Foto: Team Feut

Precies een maand nadat het Bredase Team Feut in Rotterdam binnen twee dagen een korte film afleverde, zijn de voorbereidingen voor een nieuw 48 uur film project in volle gang.

Het zogenaamde 48 Hour Film Project organiseert over de hele wereld competities waarin teams van filmmakers tegen elkaar strijden om de beste film te produceren. Ieder team hoort tijdens de kick-off meeting welk rekwisiet, personage en regel tekst ze in hun film moeten werken. Daarnaast krijgt ieder team een apart genre toegewezen.

In Rotterdam werd Team Feut vierde in hun poule voor de publieksprijs en werd acteur Duncan Meijering genomineerd voor beste acteur. Dit keer reist het team af naar Utrecht voor de kick-off. De opnamen voor deze korte film zullen plaatsvinden in het zuiden van het land.

Team Feut begon als een groep eerstejaars media studenten van het NHTV Breda en heeft inmiddels verschillende team samenstellingen gekend. De meerderheid van de deelnemers zijn (oud)studenten van NHTV Breda. Een mix van tweede-, vierdejaars, een groep afgestudeerden inclusief hun connecties en zelfs een docent zitten klaargestoomd om iets moois af te leveren.

Het 48 Hour Film Project in Utrecht vindt plaats van 25 tot en met 27 september. Team Feut is te volgen via hun Facebookpagina. Het eindresultaat is op 30 september te zien in het Rembrandt in Utrecht.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden