Burendag in Van Sonsbeeckpark

Foto: Luuk Koenen

Op zaterdag 26 september is het weer burendag. Gestart door Douwe Egberts 10 jaar geleden om buren dichter tot elkander te brengen. 2 jaar later zijn ze samen gaan werken met het Oranje Fonds. Het nationale fonds voor initiatieven die het samenzijn van mensen bevorderen.

U kunt hier terecht voor meer info het Oranje Fonds. Zo ook in wijk Boeimeer. Tussen 13:00 en 18:00 uur staat Van Sonsbeeckpark open voor alle buren. WijkraadBoeimeer en I Am Sonsbeeck hebben samen leuke plannen in het verschiet.

I Am Sonsbeeck is een vrijwilligersorganisatie die voor zorgt dat aantal keren per jaar het park wordt onderhouden en opgeruimd blijft. Onderhoud is niet het enige wat het organisatie doet. Ook leuke activiteiten zoals de burendag. Zo is er voor de jongeren o.a. insectenhotels bouwen, vogelhuisjes schilderen, Oudhollandse spellen en eierkoeken versieren. Voor de geïnteresseerden is er een rondleiding door het park o.l.v. een IVN gids. Daarnaast worden diverse voorlichting gehouden o.a. door Bijenhoudersvereniging Breda, gemeente Breda over ecologisch beheer en Opgeruimd Breda. Onlangs heeft het Oranjefonds haar waardering geuit door 2500 euro beschikbaar te stellen voor uitbreiding van de werkzaamheden. Voor meer info over I Am Sonsbeeck kunt u hier terecht.

WijkraadBoeimeer

De WijkraadBoeimeer is er voor de belangen van de bewoners van Boeimeer. Het houdt de bewoners op de hoogte en communiceert tussen de bewoners en de gemeente. Op de burendag heeft de wijkraad groot aantal ondernemers, buurtbewoners en paramedici uitgenodigd om mee te werken. Er is een informatiemarkt waar u kennis kan maken met sportverenigingen, instellingen en ondernemers uit de wijk. U kunt ook deelnemen aan diverse workshops. Zo is er een workshop gym, mindfulness of kleding maken. Maar u kan natuurlijk ook gewoon gezellig een drankje doen en even “buurten”. Meer weten over wijkraadBoeimeer?

Vrijwilligers

Uiteraard zijn ook mensen buiten Boeimeer van harte welkom op de burendag. Mocht u willen meehelpen om de dag nog beter te maken, u bent van harte welkom. U kunt opgeven via email. Voor meer informatie over Van Sonsbeeckpark en de dagindeling kunt u hier terecht. 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen