Supergezellig samba- en salsafestival

Foto: Samba Breda

Tijd voor een nazomerfeestje dit weekend! Het centrum van Breda wordt zaterdag omgebouwd tot een waar Samba- en salsafeestje. Net als voorgaande jaren belooft dit een supergezellig opzwepend muziek- en dansfestijn te worden.

Zaterdag 26 september organiseren de Bredase percussiebands Maisquenada en Percussão alweer het 8e Samba Breda.

Salsa in Breda

Met het Kerkplein als hoofdlocatie en in samenwerking met de Bruine Pij zal vanaf 13 uur het festijn losbarsten met vele bands uit binnen- en buitenland, die zich over het centrum van Breda zullen verspreiden. Dit feestje gaat op het eind van de middag over in een salsadansavond georganiseerd door Salsa in Breda. Samba Breda is ook trots op de samenwerking met stichting Sint Martinus, die zich inzet voor straatkinderen in Rio de Janeiro.

Naast het organiseren van een fantastische dag voor zowel bezoekers als deelnemers heeft Samba Breda ook een achterliggende gedachte: ‘We willen de bezoeker kennis laten maken met de gehele samba cultuur en de bijbehorende ritmes. Hierbij horen ook danseressen, een capoeira performance, salsa, straatoptredens en natuurlijk ook de straatcultuur. Gelukkig kunnen we middels Sint Martinus dit meer naar voren brengen en daarmee de straatkinderen in Rio ondersteunen’, aldus Dennis Vrolijk, voorzitter van Samba Breda.

Kom dus aanstaande zaterdag naar het centrum van Breda en laat je meezwepen door de Zuid-Amerikaanse muziek en dans. Bekijk wie waar optreedt op de website van Samba Breda.

Video Samba Breda 2014

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen