Italiaanse duivelskunstenaar opent Internationale Selectie Chassé Theater

Foto: Chasse Theater

Twee keer eerder kreeg ‘enfant terrible’ Romeo Castellucci het Bredase publiek stil met zijn mystieke en esthetische voorstellingen. Komende maand opent hij de jubileumeditie van de Internationale Selectie van het Chassé Theater met een kleine bewerking van een sleutelwerk uit zijn oeuvre; Giulio Cesare. Pezzi Staccati.

Daarnaast is er gedurende de gehele maand oktober in de foyer van het theater een videoprojectie te zien met fragmenten uit het werk van Castellucci.

Hoogtepunt

Romeo Castellucci’s adaptatie van Shakespeares Julius Caesar, dat in 1997 heel Europa doorkruiste, is een hoogtepunt in zijn oeuvre. Castellucci bewerkt nu het deel rond de begrafenisrede van Marcus Antonius, waarin een mysterieus personage genaamd ‘…vski’ wordt aangekondigd, gespeeld door een acteur wiens vibrerende stembanden live in beeld komen door middel van een endoscopische camera in de keel. Marcus Antonius wordt vertolkt door een acteur zonder strottenhoofd. Enkel met zijn slokdarm kan hij zijn beroemde oproep aan het volk doen.

De voorstelling Giulio Cesare. Pezzi Staccati is op woensdag 14 en donderdag 15 oktober om 19.00 en 21.00 uur te zien in het Chassé Theater. Theaterjournalist Moos van den Broek geeft deze dagen om 20.00 uur een gratis lezing. Om 22.00 uur is er een gratis nagesprek met de acteurs en regie-assistent.

Controversieel

Romeo Castellucci, Claudia Castellucci en Chiara Guidi richtten in 1981 Socìetas Raffaello Sanzio op. Het controversiële werk van roerganger Romeo is de laatste jaren structureel een hit op de lange lijst internationale festivals waar het te zien is. Het werd bekroond met talloze prijzen en onderscheidingen en geldt als bepalend voor de geschiedenis van de podiumkunsten in de afgelopen eeuw. Het werk van de Socìetas staat bekend om zijn weelderige esthetiek. Het publiek wordt getrakteerd op een overvloed aan beelden, waarbij moeiteloos gebruik gemaakt wordt van zowel ambachtelijke theatertechnieken als nieuwe technologieën. Inspiratie vindt de groep in de grote verhalen en iconen van de Europese beschaving.

In de archieven van Socìetas Raffaello Sanzio bevinden zich prachtige registraties van de vele hoogtepunten die het oeuvre van Romeo Castellucci rijk is. Deze beelden zijn de hele maand oktober als videoprojectie gratis te zien in de foyer van het theater,

XL editie

De voorstelling Giulio Cesare. Pezzi Staccati maakt onderdeel uit van de Internationale Selectie XL van het Chassé Theater, een reeks hoog gekwalificeerde buitenlandse voorstellingen die worden geselecteerd op toonaangevende Europese podia en zijn van de hand van makers met een internationale reputatie. In seizoen 2015/2016 viert het Chassé Theater zijn 20-jarig jubileum. De makers, Romeo Castellucci, Boris Charmatz, Alain Platel (Les ballets C de la B) en Jefta van Dinther, krijgen in deze XL editie daarom uitgebreid met extra (rand) programmering.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen