Weekagenda Mezz vanaf 12 oktober

Foto: Asja Vossen

Een volle agenda deze week in de Mezz. Op vrijdag wordt het startschot gegeven met Mister and Mississippi en Fratsen en Flip Noorman. En op zaterdag kun je zelfs gratis naar het poppopium!

Het begon allemaal in 2012: Nederland valt als een blok voor de jonge folkband Mister and Mississippi na het verschijnen van hun titelloze debuut. De band weet de harten van indie- en folkliefhebbers te veroveren en een Edison, een 3FM Award en een Megahit volgen. Het nieuwe album We Only Part To Meet Again is nog steeds dromerig en dynamisch en belooft weer veel goeds voor een sfeervolle liveshow vrijdag 16 oktober. Met deze plaat schaart de band zich tussen Bon Iver, Fleet Foxes en Sigur Rós en ligt niet alleen Nederland, maar ook de rest van de wereld aan hun voeten.

Jupiler zaal open 20.00 uur / aanvang 20.30 uur / toegang €16,50

Vrijdag 16 oktober – Fratsen + Flip Noorman

Fratsen staat voor messcherpe Nederlandstalige teksten, punkpop en van die typische invloeden van hoempapa. Opgericht in de jaren ’80 verwierf de band uit Twente rondom André Manuel een cultstatus dankzij nummers vol met humor en cynisme als kritiek op de fratsen van de maatschappij. Na albums als Muts, Dorst, Snachs, Niet Alleen, P.U.N.T. en Komma is het eind 2014 klaar met de oude gekkigheid en heeft Fratsen 2.0 met nieuwe plaat Caspar weer “onmeundig” veel zin.

Kleine zaal open 20.30 uur / aanvang 21.00 uur / toegang €12,50

Zaterdag 17 oktober – The Hickey Underworld (BE)

Het nieuwe album van The Hickey Underworld kwam in mei uit een heet 1ll (spreek uit: ill). Het geluid ligt wel in het verlengde van de eerste twee albums, maar het stevige gitaarwerk wordt wat meer gedoseerd. Er is hier en daar sprake van een verraderlijke kalmte in de ijzersterke songs. Maar de verschroeiende riffs waar de band ongemeen hard mee uithaalt en om bekend staat zijn natuurlijk nog volop aanwezig.

Ex-Millionaire frontman en Magnus-gitarist Tim Vanhamel is de nieuwe gitarist van de band.

Kleine zaal open 20.30 uur / aanvang 21.00 uur / toegang €10

Zaterdag 17 oktober – Kei Goed Gratis: EZD + Jayhem + Whistle & Twitch + Eb & Vloed

“LEKkere dj’s, 0 euro! TOFfe visuals, 0 euro! GEZEllige mensen, 0 euro! KOMT DAT ZIEN!”

Kei Goed Gratis vat de leukste feestjes van Breda samen in een gratis toegankelijke, creatieve, vernieuwende en smakelijke mix die je niet mag missen! Niets te doen op zaterdag? Geld op? Kei Goed Gratis is je hangout!”

Vieze Anita; the hottest party in town! Het feest waarbij je lichaam ongecontroleerd los zal gaan. Jayhem, ook bekend van Proost XXL en Breda Drijft, zorgt voor de juiste dosis 90’s, 00’s, hiphop en R&B classics. DJ EZD kennen we wel van Shit is Bangin’ en Boogiedown. Van blockrockin’ soul naar kinky reggae om daarna via pompende funk weer naar vuige hiphop. Planet Disco is de Bredase funky disco trip met gegarandeerde floorfillers. De mannen van Whistle & Twitch nemen je mee op een funky fresh avontuur met de juiste dosis disco en funk classics. Enter The Void residents Eb & Vloed zetten je nog een keer aan het werk met een setje dansbare, groovende house.

Jupiler zaal / 23.00 – 04.00 uur / toegang gratis / minimum leeftijd voor toegang is 18 jaar

Zondag 18 oktober – Rhinos Are People Too (BE) Ik Zie U Graag

Mezz weet wat er speelt in de Belgische muziekscene. Het indie postrock kwintet Rhinos Are People Too uit Peer, België, grijpt de luisteraar vast met melodieuze weerhaken en stuurt er vervolgens een fuzz/reverb gedrenkte pletwals over. De band klinkt als het bewijs van een dronken one night stand tussen The National en The Joy Formidable, terwijl Arcade Fire door het sleutelgat gluurt.

Zangeres Loes Caels zalft de instrumentale mokerslagen met haar engelenzang. In 2013 werd Rhinos Are People Too bekroond tot De Nieuwe Lichting door Studio Brussel.

Kleine zaal open 16.00 uur / aanvang 16.30 uur / toegang gratis

Zondag 18 oktober – Gregory Page (UK) + support

Hij ziet eruit alsof hij rechtstreeks uit de jaren ’20 afkomstig is om ons van die mooie jazz en folklore songs van toen te voorzien. Gregory Page, singer-songwriter, jazzmuzikant, filmmaker, naar eigen zeggen ook astronaut, maar vooral charmante heer, zal de nostalgische sfeer van de vroegere Parijse jazzclubs naar het Bredase heden komen brengen.

Voor zijn nieuwe album dat begin oktober zal uitkomen, heeft hij oude, vergeten songs weer opgerakeld en deze stijlvol opnieuw opgenomen. Hij heeft hierbij o.a. hulp gekregen van Jason Mraz.

Jupiler zaal open 20.30 uur / aanvang 21.00 uur / toegang €17 – Het concert is semi seated.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden