Chassé Theater biedt podium aan songwriters

Foto: Breda Nieuws

Hoe later de avond, hoe schoner het volk. Op zes vrijdagavonden wordt het Van Dijnsenpodium in de foyer van het Chassé Theater vrijgemaakt voor opkomende (inter)nationale singer-songwriters. Vrijdag 23 oktober vindt de eerste plaats.

Om 22.00 uur wordt het licht op het Van Dijnsenpodium gedimd en kan de bezoeker met een glas binnen handbereik genieten van de meest opvallende singer-songwriters van dit moment. Was men sowieso al in huis voor een andere voorstelling, dan is de Songwritersclub gratis te bezoeken.

vr 23 okt 2015 | David Corley & The Small Glories

David Corley groeide op in Indiana (USA) en schreef al op jonge leeftijd zijn eigen songs. Toch kwam hij pas op 53-jarige leeftijd met zijn debuutalbum ‘Available light’. Tezamen met The Small Glories, gevormd door de succesvolle Canadese artiesten Cara Luft en JD Edwards, brengt hij een unieke mix van country, bluegrass en folk.

vr 27 nov 2015 | Rogier Pelgrim

Met zijn opvallende en eigenzinnige stemgeluid krijgt Rogier Pelgrim (27) menig publiek stil. Zijn pakkende en melancholische liedjes voeren de bezoeker mee naar een wereld vol verhalen en avonturen. Belangrijke bronnen van inspiratie voor hem zijn artiesten zoals Damien Rice, Johnny Cash, Sufjan Stevens en Glen Hansard.

vr 15 jan 2016 | Suzanne Jarvie

Met haar debuutalbum ‘Spiral Road’ brengt Suzanne Jarvie haar rauwe en zeer persoonlijke verhaal voor het voetlicht. Haar emotionele countryliedjes laten niemand onberoerd.

vr 26 feb 2016 | Emil Landman

Met kleine folk georiënteerde liedjes, welke worden afgewisseld met grotere bandproducties, brengt Emil de rokerige kroegen van New Orleans heel dichtbij. Zijn debuutalbum ‘Colours and their things’ kreeg onder andere vier sterren in de Volkskrant en Emil is sindsdien uitgeroepen tot 3FM Serious Talent, Radio 2 Talent en hij is genomineerd voor een Edison Award.

vr 18 mrt 2016 | Lilian Hak

Zangeres en diva Lilian Hak brengt een spannende mix van opzwepende hot club de france en funky elektronica. Hak tovert elk theater om in een café vol liefde, geluk en verdriet waar de pracht van het alledaagse leven wordt gevierd in een verleidelijke en romantische show.

vr 22 apr 2016 | Roos Blufpand

Roos wordt in het Nederlands Dagblad een bescheiden variant van Wende Snijders genoemd. “Alsof Ellen ten Damme en Boudewijn de Groot een dochter hebben gemaakt”, aldus Villa d’Arte. Roos verbindt de kracht van Wende, de theatraliteit van Ellen en de liefde voor mooie woorden en een diepere lading van Boudewijn met elkaar.

Reserveren voor de Songwritersclub kan via de website van het Chassé Theater of telefonisch. Een kaartje kost 11,90,-.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden