Hele weekend feest bij Chassé Theater

Foto: Chassé Theater

Het Chassé Theater Breda viert dit seizoen haar 20-jarig jubileum. Hoogtepunt van dit feestelijke jaar is het verjaardagsweekend op 14 en 15 november met veel films,muziek en natuurlijk ook slingers.

In de nacht van zaterdag op zondag zijn er de hele nacht films te zien en is er onder andere een expositie van filmposter-kunstwerken. Zondagochtend vindt het grootste filmontbijt in de geschiedenis van Chassé Cinema plaats met aansluitend bijzondere voorpremières. ‘s Middags is er een verjaardagsfeest zoals het op een verjaardagsfeest er aan toe gaat: slingers, eten en drinken, muziek, veel bekenden plus daar waar het Chassé goed in is: theater en film!

Kers op de taart

From Broadway to BredaDe kers op de taart is de jubileumvoorstelling From Broadway to Breda, waarin de grootste musicalsterren van Nederland onder begeleiding van een liveorkest de mooiste en bekendste musicalsongs ten gehore brengen.

Gratis entree

Zondag 15 november bestaat het Chassé Theater exact 20 jaar. ’s Middags zijn er korte voorstellingen van LeineRoebana en het Zuidelijk Toneel en optredens van De Stilte, Bredaas Mannenkoor, Dans Brabant, Joep Peeters, Cuata en Blauw Gras. Kinderen kunnen knutselen, schminken, installaties ontdekken en Sinterklaas komt langs! Het feest op zondag is voor iedereen gratis. Voor consumpties gelden de prijzen van 1995, het openingsjaar.

Verjaardagsveiling

Tijdens het feest op zondag ontvangt wethouder van Cultuur Marianne de Bie het eerste exemplaar van het speciale Chassé Theater jubileumboek. Fotografe Wiesje Peels bracht de magische vijf minuten voor aanvang bij artiest en publiek in beeld en auteur Maud Vanhauwaert gaf er woorden aan.

Tevens is er een verjaardagsveiling waarbij bezoekers kunnen bieden op een voorstelling bij hen thuis. De opbrengst van deze veiling gaat naar het Chassé Cultuurfonds.

Cadeautjes

Bij een verjaardag horen cadeaus. Gasten kunnen het Chassé Theater een cadeautje geven voor het goede doel. Heeft u nog een puzzel, spelletje of ander speelgoed in de kast liggen, pak het in en neem het mee. De cadeaus gaan naar Amarant, die het verdeelt onder gezinnen in Breda met kinderen met een beperking die speelgoed goed kunnen gebruiken. Omgekeerd trakteert Sinterklaas zondag elk aanwezig kind op een klein cadeau. En iedereen krijgt na afloop een goodie bag.

From Broadway to Breda

Zondagmiddag vanaf vier uur komt de crème de la crème van de Nederlandse musicalindustrie samen in een intiem jubileumconcert. Onder begeleiding van een grote liveband onder leiding van Eric van Tijn zingen ze voor ‘one night only’ een verrassende en afwisselende selectie van geliefde musicalsongs.

Alle genres binnen het omvangrijke musical genre zullen de revue passeren. Van de moderne klassiekers als The Lion King en Wicked, tot de typische Broadway sound van Chicago en de populairste jukebox musicals als Mamma Mia! Met Simone Kleinsma, Pia Douwes, Willemijn Verkaik, Stanley Burleson en René van Kooten. Kaarten zijn vanaf nu verkrijgbaar voor de feestelijke prijs van 20 euro per persoon.

Programma

za 14 nov         20.45    aanvang filmnacht

zo 15 nov         11.00    filmontbijt XL & voorpremières

zo 15 nov         15.00    aanvang verjaardagsfeest

zo 15 nov         15.30    uitreiking eerste exemplaar jubileumboek

zo 15 nov         16.00    jubileumvoorstelling From Broadway to Breda

Het volledige programma staat op www.chasse.nl/verjaardagsweekend.

20 jaar Chassé Theater

Zondag 15 november bestaat het Chassé Theater 20 jaar. Het hele seizoen 2015-2016 zijn er bijzondere voorstellingen en nieuwe initiatieven en wordt er feest gevierd met artiesten én gasten. Kijk voor meer informatie op www.chasse.nl/20jaar.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden