Beeldjagers zoekt jouw foto’s

Foto: MOTI

Veel mensen delen vandaag de dag hun foto’s op Facebook, Pinterest of Tumblr. Vaak gaat het om familiekiekjes of foto’s van bijvoorbeeld concerten, maar regelmatig komen ook mooie, grappige beelden, of hele opmerkelijke foto’s voorbij. Herken jij jezelf in bovenstaande, neem dan eens een kijkje op het online museum van het MOTI en doe mee.

Het museum richtte in samenwerking met De Volkskrant een online museum op waar iedereen zijn foto- of videocollectie kan uploaden via de website Beeldjagers.org.

Dag van de Beeldverzamelaar

Het concept is van internetcurator en media-ondernemer Dagan Cohen en komt voort uit het evenement ‘Beeldjager: dag van de beeldverzamelaar’ dat de initiatiefnemers in 2014 met veel succes organiseerden in het Chassé Theater in Breda.Tijdens het evenement vertelden een twintigtal bevlogen verzamelaars over hun persoonlijke en veelal verborgen beeldcollectie. Een vakjury selecteerde deze beeldjagers uit meer dan driehonderd inzenders. Cohen: “Uit de hoeveelheid en kwaliteit van de inzendingen blijkt dat beeldverzamelen een culturele uitingsvorm is die een eigen platform verdient.”

Voor iedereen

Bij de opening op 15 oktober telde de website ruim vijftig bijzondere beeldcollecties van kuntenaars, ontwerpers, fotografen en andere fanatieke beeldverzamelaars. Een week later zijn dat er al bijna zeventig. Iedereen kan zijn/haar beeldverzameling uploaden. De beelden zijn binnen 24 uur op de website te zijn. Maar alleen de mooiste, grappigste en meest opmerkelijke series komen in aanmerking voor een plek in de collectie van het museum.

De collecties worden door de curatoren van Beeldjagers geselecteerd en zijn niet alleen online te zien waarschijnlijk ook in De Volkskrant en op het Beeldjagers-evenement dat gepland staat voor begin 2016.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden