LAKSHMI op Popronde Breda

LAKSHMI is ook te zien op Popronde Breda
Foto: Madhouse Heaven

Popronde Breda heeft de volledige programmering bekendgemaakt. Met vijftige optredens op 32 locaties is de Bredase editie van het landelijk rondreizende festival dit jaar wederom gegroeid ten opzichte van vorig jaar.

Er zijn dit jaar weer diverse nieuwe locaties aan de line-up van de Bredase editie van het festival toegevoegd. Zo is Het Cultuurplein van Nieuwe Veste (het centrale plein met de piano in de bibliotheek) in de middag het toneel van diverse akoestische optredens. Ook Chocolate Company, Coffee & Lunch 4 You, gallerie Brandpunt, Bunker Tattoo, tapijtenzaak PJ van Aalst, de Corenmaet, de nieuwe Irish pub Mad Molley’s, eetcafé Walkabout, café De Engel en De Boulevard staan weer terug op het programma. Het Hijgend Hert is na een jaar afwezigheid ook weer van de partij, net als de vertrouwde namen van voorgaande jaren.

Gratis

Bijzonder is dat iedere locatie gratis toegankelijk is. Net als vorig jaar heeft popfestival Breda Barst zijn naam verbonden aan het podium in café SamSam. Ook popmagazine OOR en muzieksite 3voor12 zijn partners van het festival, met podia in respectievelijk De Vulling en Mezz.

Popronde heeft traditioneel een goede neus voor aanstormend talent. Zo stonden vorig jaar de inmiddels landelijk doorgebroken bands Rondé en PAUW op de bühne in Breda. Ook gevestigde namen als Racoon, De Staat, Handsome Poets, Go Back to the Zoo, Mister & Mississippi en Kensington begonnen ooit hun carrière in de Popronde. Voor dit jaar zijn in Breda onder andere LAKSHMI, All the King’s Daughters, ALUMNA, Early Adopters, Funky Organizers, Lynn Olsen en Wolves Dressed in Sheep te zien. Kijk voor het volledige programma van Breda op de website van Popronde.

Opening en After Party

Op 19 november zal burgemeester Paul Depla om enkele minuten voor acht het festival officieel openen in café De Vulling. Voor hetzelfde café staat gedurende de avond een caravan die als infostand dient. Hier kunnen bezoekers een programmaboekje halen, Popronde-merchandise kopen en een selfie maken met de Photocabbie Selfie Service.

Het festival gaat door tot diep in de nacht en wordt afgesloten met een afterparty in Mezz, waar Keljet, Yakumo en een dj-set van Iguana Death Cult op het programma staan.

Popronde

Popronde wordt georganiseerd door stichting Popwaarts. De Bredase editie wordt gecoördineerd door popstichting POB, Auke de Vries en Robin van Essel. Popronde vond in 2002 t/m 2008 ook plaats in Breda. In 2009 verdween het festival uit de stad door gebrek aan animo. In 2013 keerde Popronde sterker dan ooit terug op 19 locaties. In 2014 had het festival 28 locaties, dit jaar groeit het door naar 32.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden