Fijnproevers en smaakbarbaren komen samen

Afgelopen weekend was Electron het middelpunt van voedsel. Er was niet alleen lekker eten en drinken aanwezig. Er werd ook over voedsel gepraat in een heuse debat.

Niemand minder dan cabaretier Guido Weijers als overtuigd vegetariër gaat de debat aan met schapenheld Stijn Hilgers. De heren worden bijgestaan door Hanneke van Veghel, een kenner met een eigen blog die lezers aan het denken zet over eten en ingrediënten. Het debat kon je volgen en meedoen met een draadloze hoofdtelefoon en microfoon, verzorgd door Silent Disco. Het foodmarket gedeelte werd druk bezocht en menig bezoeker genoot van live-muziek dat door Soundtrek verzorgd.

Soundtrek verzorgde daarnaast ook diverse koffie en thee voor de liefhebbers. Bredase eigen microbrouwerij Frontaal was ook aanwezig samen met Wine Heroes. Onlangs was Frontaal een crowdfundigscampagne begonnen. Smoothieshop & Acai events maakten lekkere smoothies en je kon er terecht voor een vega maaltijd. Zorgbakkerij Behouden Vaert en Bitterzoet coffe&cake werkten samen om heerlijk lunches en snack te verzorgen. Behouden Vaert is meer dan alleen een bakker.

Pop-up restaurant

Crazy Sushi was er ook van de partij. Eigenaar Jok laat zien en proeven waar de oorsprong van sushi ligt. Ook gaf hij een workshop in sushi maken. Hupsate was present met de lekkerste sate uit Breda, voor de grote trek was een sate wrap voor handen. En natuurlijk is het event niet compleet zonder onze eigen Dokter Worst, de hotdogspecialist van Breda. De zoetekauwen konden hun lol op Cathy’s IJs. Ook was er zondag een ijsworkshop, waar onder meer antwoorden wordt gegeven op vragen zoals, hoeveel suiker zit in ijs en bestaat er ook superfoodijs? Drie Bredase koks, Ralph Geerts (Ravanello), Jerome Didiër Court(Jedico) en Mikal Lefévre(Mikal Lefévre Food Design) maakten in de pop-up restaurant de lekkerste fijnproever-& smaakbarbaargerechtjes. Dit in samenwerking met Boerschappen, in combinatie met overschotten van boeren uit de regio.

Beeld van suiker

In het midden van de Food Market stond een beeld gemaakt van suiker. Het is een replica van het beeld “de Vlucht’, dat in het Valkenbergpark staat. Het beeld is gemaakt door Wouter Osterholt. Ongeveer 100 kilo suiker is gebruikt om het beeld te maken. De reden en hoe het beeld tot stand is gekomen vindt u op de website van Stichting Kop.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen