VPRO Tegenlicht Meet-Up met thema ‘Einde van Bezit’

Foto: Asja Vossen

‘Tegenlicht’ is het informatieve programma van de VPRO, waarin nieuwe ideeën en trends worden onderzocht. Tijdens de Bredase Meet Up wordt op zoek gegaan naar de lokale impact.

Op dinsdag 10 november staat de Tegenlicht Meet Up in de Mezz in het teken van ‘Einde van Bezit’. Over de trend dat we steeds minder dingen willen bezitten, maar ze wel willen gebruiken en ervan genieten.

‘Don’t own, enjoy!’

De maatschappij is hard op weg naar het einde van het productiemodel waarin mensen werken om dingen te kunnen kopen. We zien met een razende vaart het einde van de aanwezige grondstoffen in zicht komen en onze afvalbergen groeien. We staan op de grens van een wezenlijke gedragsverandering. We willen steeds minder bezitten, we willen gebruiken en we willen ervan genieten. Wat betekent dat voor hoe producten gemaakt worden, voor de status die we aan bezit ontlenen, voor innovatie en voor economische groei?

De Tegenlicht-aflevering over bezit wordt zondag 8 november uitgezonden om 21.05 uur op Nederland 2. Tijdens de Meet-Up op dinsdag 10 november kan worden meegepraat over dit onderwerp.

Inloop vanaf 19.30 uur, aanvang 20.00 uur, einde 22.15 uur. De toegang is gratis. Aanmelden (niet verplicht) kan via e-mail: [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen