Weekagenda Mezz 10 november

Foto: Asja Vossen

Deze week in Mezz een nieuwe editie van Tegenlicht Meet up Breda, Trashbangers Night, Therapy?, 80’s Verantwoord, Jacle Bow en Isbells.

De editie van dinsdag van Tegenlicht Meet Up Breda gaat over de bezit. ‘Don’t own, enjoy!’ De aflevering wordt op zondag 8 november uitgezonden. Dinsdag wordt in de Jupiter Zaal in Mezz over dit onderwerp nagepraat.

Jupiler zaal open 19.30 uur / aanvang 20.00 uur / toegang gratis 

VR 13-11 Thrashbangers Night: Facelifter + Splinterbomb + Cursed Origin

Thrashbangers Night is terug! Ditmaal met een editie vol extreme metal en thrashmetal. ‘Facelifter’ is een bruut metalcollectief uit Eindhoven, bestaande uit studenten van de Metal Factory. Begin 2014 besloten de heren ‘extreme metal’ te maken en kwam direct de single Breed Of Judgement uit. Een dik jaar later zijn de heren onder andere het voorprogramma bij Suicide Silence, Benighted en Thy Art Is Murder mogen verzorgen. Hoog tijd om Breda een Facelift te geven!

Vier gasten die metal als de ultieme muziek ervaren besloten een pot herrie te gaan maken zonder bullshit, dat is ‘Splinterbomb’. Thrashmetal is de muzikale basis en het sleutelwoord is groove. Elementen uit de muziek van bands als Testament, Pantera, Kreator, Machine Head, Sepultura, Hatebreed en Orange Goblin inspireren Splinterbomb tot het neerzetten van hun explosieve sound.

Kleine zaal open 19.30 uur / aanvang 20.00 uur / toegang €5 

VR 13-11 Therapy? (UK) + Sparrow Falls

De Noord-Ierse rockband Therapy? bestaat inmiddels al ruim 25 jaar en heeft in die jaren nog niks aan intensiteit ingeleverd. Een optreden van Therapy? staat garant voor een potje stevige punkrock met een dosis metal. De albums ‘Troublegum’ en ‘Infernal Love’ zorgden voor een doorbraak bij het grote publiek dat zich herkende in de compromisloze teksten over opgroeien, angst, liefde en de onderlinge relaties van deze drie. In 1995 scoorde Therapy? een hit met ‘Diane’, een cover van de Amerikaanse post-punkband Hüsker Dü.

In het voorprogramma staat ‘Sparrow Falls’, een stevige rockband met een catchy mix van hardcore, postpunk, folk en 80’s hardrock.

Jupiler zaal open 20.00 uur / aanvang 20.30 uur / toegang €21,50 

ZA 14-11 80’s Verantwoord

Oh Breda! Ze zijn d’r weer! 80’s Verantwoord laat de Mezz weer de hele nacht kraken in haar vinyl-voegen! De 7Inch Twins zijn onverwoestbaar en draaien tot ’t gaatje, VJ Clipsync komt weer met meer 80’s beelden dan je aan kan, je verzoekjes doe je bij de verzoekencomputer en de retrogames zijn er natuurlijk.

Jupiler zaal / aanvang 22.00 uur / toegang €11 

ZO 15-11 Jacle Bow (BE) – Rockumentaire Play For That Money, Boys

De Belgische rockband Jacle Bow combineert het rauwe geluid van de Stones met de elegantie van de Fab Four. Hun muziek is een mix van pop en rock van de jaren ‘60 en ‘70. Fijne melodieën, catchy teksten en toffe gitaarpartijen kenmerken de sound van Jacle Bow.

Afgelopen april trok Jacle Bow langs de westkust van de VS waar ze in 22 dagen twintig concerten gaven. Een Amerikaans productiebedrijf besloot het drietal te volgen tijdens hun reis door de underground van Amerikaanse muziekwereld en legde elk moment vast in een rockumentaire. ‘Play For That Money, Boy!’ wordt dit najaar gepresenteerd. Jacle Bow komt nu met een nieuwe tour door België met als uitstapje een bezoek aan Mezz. Naast een optreden van de band tijdens deze show, zal ook de rockumentaire worden vertoont.

Kleine zaal open 16.00 uur / aanvang 16.30 uur / toegang gratis

ZO 15-11 Isbells (BE) + The Day – Ik Zie U Graag

De Leuvense band Isbells staat bekend om hun melancholische, folky songs. Met muziek geïnspireerd door Bob Dylan en Bon Iver weten ze hun publiek te raken. De teksten op het nieuwe album ‘Billy’ zijn persoonlijk en openhartig, de muziek subtiel en effectief met prachtige zangharmonieën. Breekbare, intieme folksongs, puur en integer. Zanger Gaëtan Vandewoude noemt het schrijven en maken van dit album als een hindernisbaan met als einddoel het vinden van zijn ware identiteit.

Ik Zie U Graag … van muziek uit België genieten
Mezz weet wat er speelt in de Belgische muziekscene en volgt de ontwikkelingen op de voet. Op het programma van Mezz staan dan ook regelmatig optredens van Belgische artiesten. Onder de noemer Ik Zie U Graag presenteren we opkomende talenten en acts die er toe doen.

Voorprogramma ‘The Day’ is een Nederlands/Duits duo, based in Dortmund, dat melancholische indiepop maakt. Muzikaal hebben ze wel wat weg van The xx. In 2016 brengt de band een full length album uit in Nederland.

Jupiler zaal open 19.30 uur / aanvang 20.00 uur / toegang €13,50

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden