Sterven voor een hoger doel

Foto: Ad Vlemmix

De jonge Bredase theatermaker Juup Luijten brengt binnenkort zijn nieuwe voorstelling ‘IG FIE NEIA’ in première. Luijten liet zich inspireren door het beroemde toneelstuk ‘Iphigeneia in Aulis’ van Euripides. Zijn eigen titel IG FIE NEIA vertaalt hij als ‘Ik voel mij niets zijnd’, precies datgene waar de voorstelling over gaat.

De voorstelling vertelt het verhaal over het mythische personage Iphigeneia, die zichzelf opoffert om Griekenland te redden. Ze lijkt haar eigenwaarde aan de kant te hebben gezet voor een hoger doel. IG FIE NEIA is een beeldende theatervoorstelling over de twijfel te sterven voor een hoger doel. Het verhaal is van alle tijden, maar volgens Luijten juist nu erg actueel.

Juup Luijten

Reeds op jonge leeftijd begon Juup Luijten met theatermaken en viel al snel op met zijn expressieve voorstellingen, zoals recent met ‘WIER’ op Theaterfestival Breda. In zijn werk zoekt hij de relatie tussen verbeelding en verwoording.

IG FIE NEIA is van 26 tot en met 29 november te zien in Podium Bloos.  Meer informatie: www.onvoorzien.nl. Toegangskaarten: www.podiumbloos.nl

Meer evenementen vind je in de agenda.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden