Weekagenda Mezz 16 november

Deze week in Mezz Evelast, Popronde Breda, Frits Bayens Big Band ft Anton Goudsmit en Arno Krijger, Mezz en Rauw Hees Teder met Kalle Mattson, Urbanus en Brabantse rock en pop met Gifter en Tamarin Desert.

Op donderdag 19 november bijt Everlast het spits af (video boven). De Amerikaanse singersongwriter en rapper is voormalig frontman van de hiphopgroep House Of Pain. Na het uiteengaan van de groep vond hij zichzelf opnieuw uit en startte een solocarrière.

Everlast is een geëngageerde muzikant, die akoestische songwriting mixt met hiphop, rock en blues. Hij heeft met zijn album ‘Songs Of The Ungrateful Living’ volgens eigen zeggen een soundtrack van de moderne Verenigde Staten gemaakt. In 2013 kwam zijn album ‘The Life Acoustic’ uit. Hij komt met zijn toetsenist voor een akoestisch optreden naar Mezz.

Jupiler zaal open 19.30 uur / aanvang 20.00 uur / toegang €18,50

Popronde Breda

Ook op donderdag 19 november Popronde Breda: Iguana Death Cult DJ Team + Yakumo + Keljet officiële afterparty. Popronde 2015 vindt plaats in 38 steden door het hele land. Popronde geeft een nieuwe lichting opkomende bands en muzikanten jaarlijks de mogelijkheid op te treden buiten de eigen regio en hun netwerk uit te bouwen.

Yakumo neemt je mee naar Tropical Space met hun percussieve, hypnotiserende en uitgesponnen tracks. Na als dj-act onder meer in Paradiso, Doornroosje en Ekko te hebben opgetreden, gaat Keljet nu ook als live act aan de slag. De bandleden van Iguana Death Cult draaien tot slot als dj team.

Kleine zaal 23.00 – 03.00 uur / toegang gratis

 

VR 20-10 Frits Bayens Big Band ft. Anton Goudsmit & Arno Krijger (jubileumconcert)

Bandleider en arrangeur Frits Bayens ontvangt Anton Goudsmit (gitaar) en Arno Krijger (hammond organ) als gastsolisten op het jubileumconcert, een volgend hoogtepunt in het veertigjarig bestaan van deze big band.

Jupiler zaal open 20.00 uur / aanvang 20.30 uur / toegang €12

VR 20-11 Mezz en Rauw Hees Teder presenteren: Kalle Mattson (CA) + support

Rauw Hees Teder is een singer-songwriteravond in Breda die helemaal in het teken van de muziek staat: aandachtig en stilletjes luisteren naar singer-songwriters en hun verhalen. Van breekbare folk en donkere blues tot authentieke roots, country en americana. Pure singer-songwritermuziek voor de liefhebber.

Vanavond presenteert Rauw Hees Teder de jonge Canadese singer-songwriter Kalle Mattson in de Kleine zaal van Mezz. Kalle Mattson schakelt moeiteloos tussen genres, intimiteit, ingetogenheid en bombast. Van rustige folk tot folkrock en powerpop. Met vlagen doet hij je denken aan de stevigheid van een band als Wilco en soms juist aan de dromerige melodieën van Fleet Foxes.

Kleine zaal open 20.30 uur / aanvang 21.00 uur / toegang €6

ZA 21-11 Urbanus & De Fanfaar (BE) – Ik Zie U Graag

Vlaamse held Urbanus staat garant voor briljante oneliners en hilarische songs. Samen met zijn eigen band De Fanfaar speelde Urbanus afgelopen zomer een hele rits festivals plat. Dit beviel zo goed dat hij ook dit najaar op pad gaat voor een paar clubshows.

Urbanus is geen volbloed rockzanger en een eigenlijk ook geen gewone zanger. We kennen hem vooral als komiek. Maar samen met de ervaren muzikanten van De Fanfaar, een Brusselse Nederlandstalige rockband met even vette gitaren als knipogen en tattoo’s, kan hij dit ruimschoots goedmaken door een show te brengen met sterke oneliners en rock & roll.

Ik Zie U Graag…
van muziek uit België genieten. Mezz weet wat er speelt in de Belgische muziekscene en volgt de ontwikkelingen op de voet. Op het programma van Mezz staan dan ook regelmatig optredens van Belgische artiesten. Onder de noemer Ik Zie U Graag presenteren we opkomende talenten en acts die er toe doen.

Jupiler zaal open 20.00 uur / aanvang 21.00 uur / toegang €22,50

ZO 22-11 Tamarin Desert + Gifter – Proud Of The South

De Eindhovense band Tamarin Desert bracht afgelopen april hun eerste single, Fool’s Last Stand, uit. Met hun psychpop, rommelige gitaren en buitenaardse effecten, behalen ze steeds meer succes bij het grotere publiek.

De Brabantse indie rock band Gifter heeft een sound die te omschrijven is als opzwepende, dynamische, psychedelische postrock, geïnspireerd door bands als And So I Watch You From Afar en Kings of Leon.

Kleine zaal open 16.00 uur / aanvang 16.30 uur / toegang gratis

Tamarin Desert:

Gifter: 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen