‘Breda Leest’ workshops in de bibliotheek

Elke donderdag in november is er een inspirerend programma in Bibliotheek Centrum dat in het teken staat van Nederland Leest. Tot 22 november kan je meedoen aan de korte verhalen wedstrijd (zie video).

Programma in november

  • do. 12 nov. Workshop Korte verhalen schrijven
  • do. 19 nov. Workshop Verhalen ophalen
  • do. 26 nov. Workshop Verhalende foto’s via je smartphone

Workshop: Korte verhalen schrijven

Peter van der Graaf geeft een workshop korte verhalen schrijven. Bij het schrijven van een kort verhaal, is het begin het halve werk. Je moet dus met de deur in huis vallen. Maar hoe doe je dat? Waar snijd je je verhaal aan? Deze workshop is daarvoor een goed begin. Je ontdekt wat wel en niet werkt om lezers je verhaal binnen te trekken. En om ze binnen te houden.

Workshop: Verhalen ophalen

Een goed verhaal begint vaak met een goed gesprek. Voorzien van de nodige tips en trucs ga je op zoek naar een bijzonder verhaal uit Breda. In de workshop Verhalen ophalen geeft Ineke van Dijk interviewtechnieken, tips en trucs.

Workshop: Verhalende foto´s via je smartphone

Via sociale media worden we overspoeld met digitale berichten. Maar wanneer sta je al scrollend stil bij een beeld en wil je meer van het verhaal weten? Wat maakt een goede Facebook of Instagram foto? Hoe vertel je je ´korte verhaal´ in een sterke foto in combinatie met onderschrift? In deze workshop worden verhalende foto’s van fotografen en ‘snellere’ foto’s op sociale media besproken. Vervolgens ga je zelf met de telefoon een foto maken, met hierbij een sterke oneliner.

Landelijke wedstrijd korte verhalen

Stuur vóór 22 november jouw inzending van maximaal 400 woorden in. Juryvoorzitter Ernest van der Kwast trakteert de winnaar op een exclusieve masterclass en laat het winnende verhaal debuteren op NPO Radio 4 (zie video).

Breda Leest: neem een proefabonnement

Nu tijdelijk 3 maanden Lekker Lezen voor slechts €5,00. Word in november 2015 tijdens Nederland Leest lid van Bibliotheek Breda en ontvang 3 maanden leesplezier. Je kunt het proefabonnement vanaf 1 november in de bibliotheekvestigingen afsluiten of online.

Meer informatie op de website van Bibliotheek Breda

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen