Sinterklaas zet voet aan wal

Foto: Stappen & Shoppen

Sinterklaas en zijn pieten komen zaterdag aan in ons land. De goedheiligman arriveert rond het middaguur met zijn stoomboot in Meppel, waar dit keer de landelijke intocht plaatsvindt. De aankomst is rechtstreeks te volgen op televisie bij de NTR op NPO 3.

Sinterklaas gaat van boord aan de Heerengracht en maakt dan een tour door de binnenstad. Langs de route is ook dit jaar weer een demonstratie van tegenstanders van Zwarte Piet. Ze hebben aangekondigd dat ze vreedzaam actie willen voeren tegen de volgens hen racistische karikatuur. Hoeveel betogers er komen, is nog onduidelijk.

Als gevolg van de discussie is het uiterlijk van het hulpje van de sint op sommige plekken al enigszins aangepast. In Meppel zijn zaterdag naast de traditionele zwarte piet ook zogenoemde schoorsteenpieten te zien, voorzien van enkele roetvegen op het gezicht.

De organisatie verwacht dat zo’n 35.000 mensen Sinterklaas verwelkomen in de Drentse stad. Het is voor het eerst dat de landelijke aankomst plaatsvindt in deze provincie.

Meer informatie

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden