Pop-up koffiebar van Mattie en Wietze op Kasteelplein

Donderdagochtend vroeg was de pop-up koffiebar van Mattie & Wietze op Kasteelplein in Breda. Het initiatief ontstond bij Q-music DJ Mattie. Sinds hij koffie drinkt en daardoor ’s morgens de voordelen daarvan merkt, wilt dat dit ook met de rest van Nederland delen.

Na Leiden en Leeuwarden was vandaag de beurt aan Breda. Midden op de Kasteelplein stond de bar klaar voor iedereen die maar wilde proberen. Er was keuze genoeg voor iedereen; je kon kiezen voor milde of juist zware koffiesmaak, ook was er een cafeïnevrije variant aanwezig. Naast koffie kreeg men ook een scheurkalender van Mattie & Wietze. Voor op het toilet of op het werk of waar je maar wilt.

Vroeg op

Ondanks mijn vrije dag besloot ik toch om even langs te gaan. De koffiebar was tussen 6 en 9 aanwezig, tijdens de ochtendshow van Mattie & Wietze. En als een echte Q-music fan stond ik vanmorgen vroeg op om gezellig een Senseo bakje te doen. Mattie & Wietze waren zelf niet aanwezig. Zij zaten in de studio vanwege hun ochtendshow. De honneurs werd waargenomen door collega DJ Marieke Elsinga. Naast haar waren natuurlijk ook andere leuke mensen aanwezig. Ze waren wel wat verbaasd dat ik op mijn vrije dag zo vroeg opstond om langs te komen, maar kreeg daar veel waardering voor. Naast mij was ook een jongedame die uit Etten-leur even langswam voor een kopje koffie, terwijl ze helemaal niet in de buurt moest zijn. Ondanks het gure wind en het grauwe vooruitzicht waren toch mensen op de been om de koffiebar een bezoekje te brengen.

Mattie en Wietze zijn elke werkdag te beluisteren tussen 6.00 en 9.00 uur. Marieke is elke zaterdag en zondag tussen 19.00 en 21.00 uur te horen op Q-music.

Dossier: Fotoreportages

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden