Breda voor derde keer gastheer

Donderdagavond was Breda het middelpunt van wervelwind van muziek. Popronde 2015 streek neer en nam tientallen muzikanten mee. Weliswaar niet bij iedereen bekend, maar zeker de moeite waard. Van reggea tot garage en van electronic tot rock, alles kwam aan bod.

Mede dankzij de opzet van Popronde, om niet iedereen op dezelfde tijd te  laten beginnen, was het mogelijk om meerdere optredens te bezoeken. Hierdoor leer je andere muzieksoorten of bands kennen die men normaal nooit zal horen. En dat is ook het idee achter Popronde. Om iedereen kennis te laten maken met de vele talentvolle artiesten in Nederland.

Burgemeester Depla vereerd

Burgemeester Depla opende Popronde Breda officieel om acht uur donderdagavond. De burgemeester vond het geweldig om te zien dat ondanks alle negativiteit van de afgelopen dagen de inwoners van Breda van goede muziek kunnen en willen genieten. Ook de burgemeester was bekend met Popronde uit zijn jongere jaren en was vereerd om nu als burgemeester van Breda de opening te verrichten. “Wie weet staat er over 20 jaar een band uit Popronde net zoals U2. Dan kan je zeggen, ik was erbij toen ze net begonnen”, aldus burgemeester Depla.

Na het knippen van het lint was Midas de openingsact. Helaas door het slechte weer en de zeer lange files was het voor sommige bands een hele opgave om op tijd te komen. Maar het wachten was de moeite waard. Ook kon je even langs de Popronde caravan op de Grote Markt om een selfie te maken. Of Iguana Death Cult zorgt even voor dat cafe de Speeltuin zo vol zat dat letterlijk niemand meer bij kon.

Stagemanagers

Popronde zou niet mogelijk geweest zijn zonder de stagemanagers. Zij zijn de ogen en oren van de organisatie verspreid over de verschillende plekken. Als dank werden zij uitgenodigd op de afterparty in de Mezz. Dankzij de set van Yakumo zat de sfeer al goed in. Voor meer informatie over Popronde of de bands, kijk op hun website.

Ik ben volgende keer weer van de partij. Jij ook?

Lees meer

Dossier: Fotoreportages

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden