Weekagenda Mezz 23 november

Een vol programma deze week in de Mezz met Kenny B op donderdag, vrijdag True School en Enter the Void, zaterdag 40UP en zondag The Foreign Resort.

De Surinaamse zanger Kenny B behoeft op dit moment weinig introductie. Het liedje ‘Parijs’, waarin Kenny in Parijs een mooie Française die Nederlands blijkt te zijn ontmoet, gaat als een dolle. Het zinnetje ‘praat Nederlands met mij’ zorgt voor veel inspiratie in verschillende steden van Nederland en er zijn al talloze parodieën verschenen. Zelfs Breda heeft zijn eigen versie! Donderdag 26 november staat hij in de Jupiler zaal in de Mezz.

Tegenwoordig woont Kenny B in Tilburg, maar de zanger heeft in thuisland Suriname al veel nummer 1 hits op zijn naam staan. Kenny zingt eigenlijk nog maar net in het Nederlands, zijn vorige hits waren in het Engels, Aucaans en Sranantongo. Zijn debuutalbum ‘Kenny B’, waarop ook het liedje ‘Jij Bent De Liefde’ dat hij op verzoek van Guus Meeuwis schreef staat, is uit bij het label Top Notch.

Support act Gerson Main schopte het tot de finale van De Beste Singer Songwriter van Nederland, waar hij opviel door zijn grote muts maar vooral door zijn speelse Nederlandstalige liedjes met rake teksten. Ze nestelen zich in je hoofd maar maken je ook aan het lachen.

Jupiler zaal open 19.30 uur / aanvang 20.00 uur / toegang €16,50 

 

VR 27-11 1720 Presents: True School

Met True School biedt 1720 een platform waar regionale collectieven, mc’s, beatmakers, dj’s en andere hip hop georiënteerde creatieve geesten de ruimte krijgen om zich te profileren. 1720 doet dit in de vorm van een good ol’ fashion onvervalste hip hop gathering. Een avond door en voor liefhebbers van True School hip hop gevuld met beats, rhymes & rawness.

Met live optredens van Invloed, Kensei, N!x en McGyver. Woordenkunstenaars opgelet: er kan zomaar een open-mic sessie ontstaan!

De avond wordt afgesloten door Simon Da Pitchshifta, Vieze Rik en Didier Picqui die met soul-, funk-, hiphopklassiekers en eigen werk de vibe zullen voortzetten tot het licht weer aan moet.

Kleine zaal open 20.30 uur / aanvang 21.30 uur / toegang gratis 

 

VR 27-11 Enter The Void: Bambounou (FR) + William Kouam Djoko + Eb & Vloed

Stap in de wereld van Enter The Void, een wereld waar je zintuigen geprikkeld worden door beeld, muziek, kleur en de persoon voor, naast en achter je. Ga mee dieper de housemuziek in met invloeden van disco, funk, soul en dub. Kijk je ogen uit, laat je meevoeren door de muziek, inspireer elkaar… Enter The Void!

De Franse held Bambounou, bekend van zijn 50Weapons releases, maakt een unieke mix van house en techno waar je Chicago, Detroit en Londen in door hoort klinken.Voormalige Club Trouw resident William Kouam Djoko weet je als geen ander mee te nemen in zijn wereld vol met invloeden van house, techno, afro, tribal, dub en minimal. Eb & Vloed brengen een blend van pure house met liefde voor het vak.

Jupiler zaal / aanvang 23.00 uur / voorverkoop €8 / deurverkoop €10 / minimum leeftijd voor toegang is 18 jaar

 

ZA 29-11 40UP

40UP is een feest voor 40-plussers waar je lekker kunt dansen onder leeftijdgenoten op goede muziek van toen en een beetje van nu. Met de bijbehorende vaak unieke muziekclips op een groot scherm. Ook dit keer kun je in de kleine zaal dansen op meer upbeat muziek met hits van de jaren 90 tot nu.

Jupiler zaal + Kleine zaal / aanvang 21.00 uur / toegang €15 

ZO 29-11 The Foreign Resort (DK)

The Foreign Resort staat bekend om hun donkere, humeurige, maar tegelijk ook upbeat muziek. Met een mix van new wave en postpunk weten ze het publiek keer op keer mee te nemen in een achtbaan van intense emoties. Momenteel werkt de band aan hun vierde album, waarvan de eerste single in oktober van dit jaar verschijnt.

Kleine zaal open 16.00 uur / aanvang 16.30 uur / toegang gratis

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden