‘Over 5 jaar wil ik die ene plaat hebben gemaakt’

Bredanaar Adithya Nanuru draait inmiddels bijna drie jaar mee in de dance scene. Vorige week stond hij nog voor 40.000 man te spelen in Gelsenkirchen en afgelopen zaterdag speelde hij een ‘thuiswedstrijd’ in het Chassé Theater in Breda tijdens Dance Festival Breda. We hebben het over Adithya Nanuru oftewel DJ Kill the Buzz.

Voor Adithya Nanuru begon het allemaal een jaar of drie geleden. De dj was altijd al muzikaal en speelde al jaren in een bandje en zat in de fanfare in Breda.

Stoeien met muziek

Tot hij Robbert van de Corput oftewel Hardwell leerde kennen. “Ik ken Robbert al zo’n tien jaar. De eerste keer dat we elkaar ontmoetten was op een feestje in Amsterdam. Na een tijdje belde hij me op of ik mee wilde gaan om een show te draaien. Robbert draaide toen nog regelmatig in discotheken in Brabant, zoals De Schuur in Hank. We werden echt vrienden en luisterden regelmatig samen naar muziek in de studio. Op een bepaald moment gaf hij me wat materiaal om ‘mee te stoeien’ en dingetjes uit te proberen.” En met succes. Adithya maakte een bootlag van ‘I follow Rivers’ van Lykke Li en verdiende airtime in het programma Clubbin van dj Eric van Cleef op Slam!FM. Daarna ging het balletje rollen.

‘Ik was nerveus’

Afgelopen zaterdag mocht hij om 2 uur ’s nachts mainstage muziek draaien tijdens het Dance Festival Breda. En dat voelde als een eer. “Het is normaal dat je als dj alle weekenden ergens wel draait. Dus voor mij was het een hele eer dat ik gevraagd ben om in het Chassé Theater te mogen draaien.” Dat zorgde er ook voor dat Adithya extra nerveus was. “Dat zit voor een stuk ook in me. Als kind was ik ook al nerveus als ik bijvoorbeeld een uitvoering had op school. Nu wist ik dat het festival uitverkocht was. Dat betekent dat mensen bepaalde verwachtingen hebben. Bovendien wist ik dat er veel vrienden zouden komen kijken. Dan wil je extra goed je best doen, want ze komen speciaal voor jou.”

Kill the Buzz - Foto: Dance Festival Breda
Kill the Buzz tijdens Dance Festival Breda

Een relaxte sfeer

De dj wilde er iets bijzonders van maken. En dat is gelukt. “Het was heel leuk. De sfeer zat er meteen goed in. Dat is ook dankzij de dj’s die voor mij op het podium stonden.” Het mooie aan het festival is volgens Adithya de sfeer die er hangt. “Juist omdat het een ouder publiek is wat hier op afkomt, is de sfeer een stuk relaxter dan bijvoorbeeld bij Amsterdam Dance Event. Dat heeft ook invloed op de samples die je gebruikt. Zo draaide ik afgelopen zaterdag bijvoorbeeld ook Withney Houston omdat ik weet dat het publiek haar muziek kent. Dat zou ik op een groot festival minder snel doen omdat je dan voor een veel jonger publiek draait.”

Voorbereiden voor India

En nu? De komende weken is Adithya ‘gewoon’ in Breda. “Ik ben graag in Breda. Ik ben geboren en getogen in Breda en voorlopig wil ik hier niet weg. De komende weken ga ik nieuwe muziek maken want op 13 december sta ik samen met Robbert op Hadwell’s World’s Biggest Guestlist in India. Dat is mijn eerste optreden voor 100.000 man, dus dan wil ik wel goed voor de dag komen. En verder lekker gamen met mijn vrienden. Want dat is het liefst wat ik doe na muziek maken. Gamen.”

Een eigen plaat

Hoe de toekomst er verder uit ziet weet Adithya niet. “Mijn droom als kind was om een ooit die ene plaat te maken waar iedereen het jaren later nog over heeft. Die droom heb ik nog steeds. En ik wil veel shows doen. Eigen shows, net zoals Robbert dat nu doet.Nu ben ik supportact of openingsact voor Robbert.” Overigens is dat geen punt voor de dj. “Ik kijk enorm tegen hem op en ik ben trots op hem als vriend op wat hij allemaal kan. Ik kan nog heel veel van hem leren en dan is het super dat ik met hem als vriend mee mag touren en als voorprogramma in zijn shows mag staan.”

Wordt vervolgd dus!

Bekijk ook de foto’s van Dance Festival Breda op Facebook (deel I en deel II).

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden