Weekagenda Mezz vanaf 7 december

https://www.youtube.com/watch?v=o5vMP3VGTFw

Een volle week die al op dinsdag begint met The Wailers. Je weet wel, de band rond de legendarische reggaezanger Bob Marley. Verder erop in de week onder andere 90’s now – ook al zo legendarisch inmiddels – en op zondagavond de presentatie van December Tapes, een project van tien Bredase bands voor het Jeugdcultuurfonds Breda.

The Wailers verkochten samen met Bob Marley zo’n 250 miljoen albums wereldwijd. De band uit Jamaica is natuurlijk het meest bekend van hun werk met de legendarische reggaezanger, maar ze werkten ook met artiesten als Sting, The Fugees, Stevie Wonder, Carlos Santana, Alpha Blondy, Peter Tosh, Bunny Wailer en Burning Spear.

De vaste waarde in de band is Aston ‘Family Man’ Barret, die naast dat hij Bob Marley’s trouwste gezant was ook op talloze andere reggaeklassiekers te horen was. De hedendaagse bezetting van de band combineert old school know-how met leadvocalen van een van Jamaica’s beste nieuwe zangers.

Legend is een compilatiealbum van Bob Marley & The Wailers uit 1984. Er staan grote hits op zoals I Shot The Sheriff, Jamming, No Woman No Cry en Redemption Song. The Wailers spelen dit album integraal live tijdens hun show in Mezz.

Jupiler zaal open 19.30 uur / aanvang 20.30 uur / toegang €29,50

 

Vrijdag 11 december – Lose Control

Na een geweldige eerste editie van het schooljaar is Lose Control terug met een hele speciale editie: het 5-jarig bestaan! We beginnen deze feestelijke editie met een DJ en producer uit Breda die op dit moment hard aan de weg aan het timmeren is: Rick Milan. Daarna hebben we de eerste internationale DJ ooit op Lose Control. Mykris is de vaste DJ van Ultra Music Festival over de hele wereld en komt uit Miami. Na Mykris gaan we verder met de DJ die er vanaf de eerste editie elke keer bij was: Tommy Walker. Ook hij draait inmiddels over de hele wereld en wordt flink gesupport door grote DJ’s. We sluiten de avond af met nóg een talent uit Breda: Davide. Naast de DJ’s is MC Farola er natuurlijk ook bij!

De kaarten zijn alleen te koop via de website van Mezz voor €9,50. Het feest duurt tot 00.30 uur. Leeftijd 12 t/m 15 jaar. Als je 12 bent, dien je in de eerste klas van de middelbare school te zitten! Zonder ID en/of schoolpas geen toegang. Zaal open 20.00 uur, toegang tot 21.30 uur, binnen is binnen.

Let op:

  • Alcoholgebruik wordt niet getolereerd, alcoholcontrole aan de deur
  • Tassen worden gecontroleerd
  • Bij niet navolgen van de huisregels wordt toegang geweigerd
  • Bij misdraging volgt uitzetting

Jupiler zaal / aanvang 20.00 uur / toegang €9,50

Vrijdag 11 december  – The Cosmic Carnival

De muziek van de Rotterdamse band The Cosmic Carnival is een mix van gospelrock, indiefolk, bluegrass en reggaepop met invloeden van de 60’s en 70’s. Scheurende gitaren, prachtige harmonieën, elektronische orgels en hun eigenwijze funky sound dwingt je om te dansen.

Kleine zaal open 20.30 uur  / aanvang 21.00 uur / €7

Zaterdag 12 december – 90’s NOW

Mezz presenteert het lekkerste wat de jaren ’90 ons op muzikaal gebied te bieden hebben: 90’s NOW. Breda, are you ready to party like it’s 1999?

90’s NOW is al meer dan tien jaar de ultieme dubbeldikke hitshow over de jaren ’90! Tijdens 90’S NOW mixen en mashen Telekid DJ Gary Global en zijn befaamde 90’S NOW DJ-crew alle stijlen uit de jaren negentig dwars door elkaar. Dance, rock, pop, hiphop, R&B, happy hardcore, alles komt voorbij! Voeg daar nog crappy commercials, foute tv-series en een hoop Nintendo-spelletjes bij, en je waant je zo terug in die tijden dat écht alles mocht.

Haal dus opnieuw die kleurrijke haarspeldjes vanonder het stof, en dans als Ginger Spice of MC Hammer de nacht weg met oude vrienden en nieuwe bekenden. Hey ho, let’s go!

Jupiler zaal / aanvang 23.00 uur / toegang €11 / minimum leeftijd voor toegang is 18 jaar

Zaterdag 12 december – I Love New Wave

New Wave Sounds gaat in deze editie terug naar de echte, obscure, onbekende new wave uit de jaren 80.  Af en toe komt er een bekend nummer van The Cure, Simple Minds en Talking Heads voorbij.  Deze editie staat in het teken van Front242, Einsturzende Neubauten, Fad Gadget, Cabaret Voltaire, Bauhaus, Gang of Four, Shriekback en nog veel meer. Verwacht dus de donkere new wave!

Kleine zaal open 22.00 uur / aanvang 22.00 uur / toegang gratis

Zondag 13 december  – Fay Wildhagen (NO)

De Noorse Fay Wildhagen is een zangeres en gitariste die met haar band een organische mix van folk, rock en pop brengt. Haar unieke stemgeluid kan zalen moeiteloos stil krijgen, maar ze kan ook een bombastisch geluid neerzetten. Fay wordt ondersteund door een volledige band inclusief cello en viool. Ze wordt door velen vergeleken met acts als Bon Iver en Arcade Fire.

Kleine zaal open 16.00 uur / aanvang 16.30 uur / toegang gratis

Zondag 13 december  – December Tapes

Tien Bredase bands nemen ten goede van het Jeugdcultuurfonds Breda een akoestisch album op en presenteren dit in Mezz om Breda meer op de kaart te zetten en een hechtere samenwerking tussen bands en culturele organisaties in Breda te creëren.

De bands Awash, MacSwordfish, There There, Lost Lions of India, Windup Space, InHale, The Martial, No More Jack, BB & van Berlo en Vagabound werken mee aan het project.

Jupiler zaal open 19.00 uur / aanvang 20.00 uur / toegang gratis

 

 

 

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden