Ro Theater speelt Gelaarsde Kat maar dan anders

Het Ro Theater is vanaf 20 december in het theater te zien met de nieuwe familievoorstelling ‘De Gelaarsde Poes’, een hilarische bewerking van het oude sprookje. In januari staat het gezelschap in het Chassé Theater in Breda.

De Gelaarsde Poes is een radicale en vrolijke bewerking van het oude verhaal van Charles Perrault over de molenaarszoon en zijn bijzondere kat. Maarten Heijmans, bekend van onder andere de dramaserie Ramses waarin hij de rol van Ramses Shaffy speelde, speelt de gelaarsde poes. Tom van Kalmthout, onder andere bekend als presentator van het NTR-schooltv-programma ‘De Buitendienst van Nieuws uit de Natuur’ neemt de rol van molenaarszoon voor zijn rekening. Andere bekende acteurs zijn Arjan Ederveen, Alex Klaasen en Dick van den Toorn. Alex Klaasen nam ook de muziekteksten voor zijn rekening.

Het verhaal

Als molenaarszoon Jaap alles kwijtraakt wat hij had, kan hij nog maar op één vriend vertrouwen: zijn gelaarsde Poes. Samen trekken ze door het dwergstaatje Biechtenstein, op zoek naar eten en werk. Door de slimme en onnavolgbare streken van Poes weten de twee in no time het vertrouwen van de koning te winnen en zich een plek aan het hof te verwerven. Maar is alles wel zo mooi als het lijkt? Is prinses Wendy zo lief als ze er uit ziet? Kan een monster ook een muis zijn? En hoeveel levens heeft een kat eigenlijk? Een vrolijke bewerking van het oude verhaal, in de traditie van familievoorstellingen als ‘Lang en Gelukkig’, ‘Snorro’, ‘Woef Side Story’ en ‘De Zere Neus van Bergerac’.

Meer informatie

Op woensdag 20 januari is de Gelaarsde Poes te zien in het Chassé Theater in Breda. Kaarten zijn aan de kassa te koop of via de website van het Chassé Theater. Kaarten vanaf € 13,50, exclusief reserveringskosten. Kijk voor meer informatie over de familievoorstelling ‘De Gelaarsde Poes’ op de website van het Ro Theater.

Workshop voor kinderen

Voorafgaand aan de voorstelling organiseert het Chassé Theater speciaal voor kinderen de workshop ‘De gelaarsde poes’. Daarin maken kinderen kennis met de speelstijl van het Ro Theater en mogen ze zelf hun theaterkunsten laten zien. Kaarten voor de workshop kosten € 2,50. Je moet wel vooraf reserveren.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden