Rondleiding ‘De Grote Kerk backstage’ – 28 juni 2015

Zondag 28 juni leiden stadsgidsen van het Gilde De Baronie kleine groepjes belangstellenden rond in ruimtes van de Grote Kerk die doorgaans niet voor publiek toegankelijk zijn. Dit gebeurt om 14.00 en 15.30 uur.

Het gaat om de Kapittelzaal, de Consistoriekamer (huidige directiekamer), de keuken, het kerksteegje aan de Noordzijde, de schachtruimte in de toren en de hoge kappen boven het plafondgewelf.

Het is altijd interessant om in theaters en op poppodia achter de coulissen te mogen kijken. In de Grote Kerk is dat ook zeker de moeite waard.

Per rondleiding kunnen 12 personen mee. Dit beperkte aantal heeft te maken met de geringe grootte van de te bezoeken ruimtes en de draagkracht van het gewelf.

Aanmelden voor deelname aan de beide rondleidingen kan alleen op de dag zelf aan de balie van de Grote Kerk (niet telefonisch en niet per e-mail). Deelnemersprijs: € 5,- (te betalen bij aanmelding). De Grote Kerk is op zondag toegankelijk vanaf 13.00 uur.

Er zijn enkele belangrijke voorwaarden tot deelname. Men moet:

-minimaal 12 jaar oud zijn
-trappen kunnen lopen (in totaal ± 100 treden; er is géén lift)
-kunnen bukken
-de instructies van de gids opvolgen
-na aanmelding 10 minuten voor aanvangstijd aanwezig zijn.

Deelname op eigen risico.

Bron: Gilde De Baronie: Altijd op de hoogte van het laatste nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden