Breda voor 3e keer in ban van kunst

Kunstwerk op ART BREDA 2015
Foto: Asja Vossen

Van zondag 10 tot en met zondag 17 april vindt op het Chasséveld in Breda voor de derde keer de kunst- en antiekbeurs ART BREDA plaats. Bijna honderd bekende handelaren in oude kunst en antiek en hedendaagse galerieën uit Nederland, België, Italië, Spanje en Duitsland tonen er de mooiste stukken uit hun collecties.

In de imposante maar sfeervolle hal van ruim 9000 m2 vinden kunstliefhebbers een breed aanbod aan kunstobjecten. Je wordt getrakteerd op een uitgewogen mix van kunst en antiek uit alle culturen en perioden.  Belangrijke handelaren in oude schilderkunst, algemeen antiek, 20ste eeuws design, Chinese kunst, Art Deco en specialisten op het gebied van klokken, juwelen en prenten presenteren hun recente aanwinsten. Ook de sectie moderne en hedendaagse kunst is zorgvuldig geselecteerd en bevat gerenomeerde deelnemers. Of je nu van kunst houdt, gewoon nieuwsgierig bent of een opleiding kunstgeschiedenis volgt, ART Breda is voor iedereen toegankelijk.

Selectie en keuring

Het bestuur heeft de exposanten oude kunst en antiek op ART BREDA na aanmelding  beoordeeld op professionaliteit en kwaliteit en authenticiteit van hun collecties. De sectie hedendaags is geselecteerd door een commissie van experts op het gebied van hedendaagse kunst. De authenticiteit en kwaliteit van het aanbod aan kunstwerken en andere objecten wordt voorafgaand aan de opening van de beurs gecontroleerd door deskundige keuringscommissies, bestaande uit experts op uiteenlopende vakgebieden, zoals antiek zilver, juwelen, oude kunst, Aziatische kunst etc.

Samenwerking met MOTI, Breda’s Museum en BredaPhoto

Traditiegetrouw is op ART BREDA weer een bijzondere tentoonstelling ingericht. De Bredase kunstinstellingen MOTI, Breda’s Museum en BredaPhoto slaan de handen ineen voor een unieke presentatie van de expositie ‘Beeldjagers‘: bijzondere beeldverzamelingen en het verhaal erachter. De meest opmerkelijke beeldverzamelingen worden gepresenteerd tijdens ART BREDA.

Data en openingstijden ART BREDA

  • Vrijdag 9 april: officiële opening plaats voor pers en genodigden
  • Zaterdag 10 tot en met dinsdag 12 april van 11.00 – 18.00 uur
  • Woensdag 13 tot en met vrijdag 15 april van 12.00 – 21.00 uur
  • Zaterdag 16 en zondag 17 april van 11.00 – 18.00 uur

Kaarten kosten €15,- vanaf 18 jaar en ouder. Jongeren onder de 18 jaar betalen €10,-. Kinderen onder begeleiding tot 12 jaar mogen gratis naar binnen.

Reacties