Herkansing voor optocht Kielegat

Zondagmiddag ging de Grote Optocht van het Kielegat alsnog door. Het publiek was in grote getale aanwezig om er tijdens halfvasten weer een gezellig carnavalsfeestje van te maken.

Tijdens carnaval in februari werd de grote optocht op het laatste moment afgelast vanwege het stormachtige weer op maandag 8 februari. De optocht in Prinsenbeek (foto’s en video) en de kinderoptocht (foto’s) gingen toen wel door.

In meerdere kroegen carnaval

Dit weekend was het de laatste mogelijkheid om de leutpenningen te spenderen. Verschillende kroegen in Breda grepen de optocht van zondag aan om carnaval weer even dunnetjes over te doen. In de stad vonden diverse carnavalsfestiviteiten plaats. Zo vond in café Bommel het Verkleed of Niet?-feest plaats. Hoe meer mensen verkleed waren, des te meer carnavalsmuziek er werd gedraaid. Ook in andere kroegen, zoals Hart van Breda, Bruxelles, De Beyerd en De Bruine Pij was het zaterdagavond al feest.

De Grote Optocht

De weersvoorspellingen zagen er goed uit. En dat was ook zo. Behalve dat het vrij koud was – maar dat was in februari niet anders – en er af en toe een bui viel, liet de zon zich bij tijd en wijle ook zien. Niet overal was het even druk, maar de bouwers en lopers kregen de welverdiende aandacht die ze verdienden. En ook de toeschouwers hadden hun best gedaan: de meeste Bredanaars hadden hun carnavalskloffie weer van zolder gehaald.

Optocht Kielegat Boschstraat 2016

 

Optocht Kielegat Boschstraat 6 maart 2016

Alle wagens haalden de eindstreep, op een enkeling na dan. Team ‘Blik op de weg gooiers’, wilde in de Boschstraat voortijdig afhaken. Blijkbaar was er een wiel van de auto afgebroken en dan valt het duwen van zo’n gevaarte niet mee. Uiteindelijk zagen de mannen er toch vanaf en werden de laatste meters alsnog fluitend afgelegd.

carnaval breda

En dat was het dan. Carnaval 2016 zit er nu echt op. Tijd om je te gaan voorbereiden op volgend jaar. Het thema voor 2017: Kunde maot’ouwe! Carnavalsbouwers alvast succes en tot volgend jaar. Dan vindt carnaval plaats van vrijdag 24 tot en met dinsdag 28 februari.

Alaaf!

Meer over carnaval

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden