The Social Experience een groot succes

Een van de projecten van The Social Experience
Foto: Stichting 9dagen20

Afgelopen donderdag was het voor 156 leerlingen van Mencia de Mendoze Lyceum en Mencia Sandrode een enerverende dag. Zij mochten namelijk kennis maken met vrijwilligerswerk bij 20 maatschappelijke organisaties.

Verdeeld over 24 uiteenlopende klussen, zoals gesprek bij vrijwillige politie tot relevante informatie opzoeken voor de website van stichting 9dagen20. Breda Actief trad voor de vijfde keer op als tussenpersoon tussen de organisaties en Mencia.

The Social Experience is een onderdeel van burgerschapsvorming binnen Mencia. Marty van Rijen, conrector van Mencia de Mendoza Lycuem vindt belangrijk dat leerlingen openstellen voor de wereld om hen heen en voor anderen willen inzetten. Met deze activiteit aan te bieden laten we leerlingen kennismaken met organistaties en activiteiten die zij vaak niet kennen. En dat zij bewust worden van hun positieve invloed op hun directe omgeving.

Gemotiveerd

In groepsverband mochten derdejaars havisten en vierdejaars vwo’ers aan de slag bij de klus van hun keuze. Zo mochten zij onder andere helpen bij Voedselbank Breda, een Arabische high-tea voorbereiden bij ONS of Belcrum Beach seizoensklaar maken. Door een kijkje achter de schermen ging een wereld voor de leerlingen open. Een reactie van een leerling bij 9dagen20, door het verhaal achter de buitenlandstages maakte indruk en daarom wil je graag helpen. Het motiveert om iets voor ze te doen.

Kennismaking

Niet alleen de leerlingen waren enthousiast over ‘The Social Experience’, ook de organisaties waren zeer te spreken. Anky Poncin van Stichting 9dagen20 vond het een succes, Niet alleen waren de leerlingen gezellig, maar ook motiverend en hardwerkend. Ze kwamen met goede idee├źn en we gaan ze ook gebruiken.”In Breda gaan we voor uitstekend onderwijs voor elk wat wils. Daar is maatschappelijk betrokken onderwijs onlosmakelijk mee verbonden. Wanneer leerlingen al vroeg in aanraking komen om maatschappelijk actief te zijn en vrijwilligerswerk te doen, is de kans groter dat ze later ook blijven doen. En dat levert ons weer betrokken Bredanaars op. Bredanaars die we als vrijwilligers hard nodig hebben in onze samenleving. De leerlingen van het Mencia hebben daar nu een mooie stap in gezet.”, aldus Miriam Haagh, wethouder Zorg, Onderwijs en Dienstverlening, die ook aanwezig was tijdens The Social Experience.

Organisaties

De twintig deelnemende organisaties waren : Stichting 9dagen20, Belcrum Beach, De Honingraad, Jeruzalem Parochie, Kenia Scholingsproject Prinsenbeek, Koninklijke Visio, Markant, Politie, ’t Pukplein, Reumafonds, Scouting St Joris, Social Work Breda, Straatraad I Annahuis, Surplus Jeugdwerk, Terres des Hommes, Thebe Lucia, Thebe Heuvel, Tools to Work, Voedselbank Breda en Wijkrestaurant ONS.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden