Op avontuur in de ‘Verloren kamer’

Foto: Escape Room 076

Diep in de kelders van een oud gebouw in Breda schuilt een groot mysterie… Het zou de eerste regel van een spannende triller kunnen zijn. Of de omschrijving van een unieke escape room.

Dat laatste is deels waar. Escape Room 076 ligt wel verscholen in het oude PTT-gebouw. Niet in de kelders van het oude gebouw, maar ergens op de vierde verdieping.

Vergeten kantoor

Het is daar waar we ons op een doordeweekse dag bevonden. Ingedeeld in twee groepen van 4 personen, met maar een doel: zo snel mogelijk en liefst binnen het uur weten te ontspannen uit de ‘vergeten kamer’ van de heer F. Siegmund, een medewerker van de PTT die op onverklaarbare wijze in 1898 verdween.

Cryptische omschrijvingen en koppenbrekers

Siegmund zou zeer belastend materiaal hebben verzameld tegen de directie en hoge functionarissen van de toenmalige PTT. Aan ons als teams de schone taak om het mysterie op te lossen… En natuurlijk gaat dat niet zonder slag of stoot. Daar waar andere escape rooms zich kenmerken door ‘irritante’ puzzels en vage omschrijvingen, ligt de nadruk in Escape Room 076 op cryptische omschrijvingen en gaat het er vooral om de gedachtengang van de heer Siegmund te volgen.

Out of the box

Meer kan en mag ik er helaas niet over zeggen. Zelfs geen kleine hint. Eén tip: niets is wat het lijkt en denk vooral out of the box. Een van onze teams was binnen het uur buiten, het andere team kwam helaas net een paar minuten tekort. En dat lag niet aan de samenstelling van het team, want de teamleden waren evenredig verdeeld. Het geeft maar aan dat wat voor de ene makkelijk lijkt, voor de ander juist heel ingewikkeld is en andersom.

Kraak jij de code? Mail ons

Oftewel: genoeg uitdagingen om ook deze Escape Room ook eens uit te proberen. Is het jou en je team wel gelukt om de code te kraken? Laat het ons weten en mail ons je foto’s. We zijn erg benieuwd naar jullie reacties.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen