Flip Noorman zingt met kids op Breda Barst

Kleinkunstenaar Flip Noorman is door popfestival Breda Barst gevraagd een lied te schrijven en uit te voeren op zondag 18 september op het hoofdpodium tijdens Breda Barst. De bedoeling is dat zoveel mogelijk kinderen van basisscholen uit Breda meezingen. Een deel van de kinderen mag mee het podium op. De rest zingt vanuit het publiek mee.

Flip Noorman is geboren en getogen in Breda en dus ook opgegroeid met Breda Barst. “Ik ga al van jongs af aan naar Breda Barst. Ik ben echt opgegroeid met dit festival. Eerst als bezoeker, maar later ook als muzikant.” De eerste keer dat Flip Noorman op het podium stond was hij een jaar of 17. Twee jaar geleden betrad hij samen met zijn band De Noormannen het Vijver Podium.

Zingen met Bredase basisschoolleerlingen

Dit jaar zal Flip met zijn band optreden op het Amstel Podium en dat wordt nu al een bijzonder project. “Breda Barst heeft mij gevraagd om samen met een aantal kinderen op het podium een lied te zingen. Wat het idee is achter dit project, weet ik eigenlijk niet. Maar het lijkt mij super leuk om een keer met al die basisscholen in Breda een grote show te maken met zoveel mogelijk kinderen. Het is een toffe stunt voor Breda Barst. Dat doen ze elk jaar wel. Vorig jaar is er bijvoorbeeld een stel getrouwd op Breda Barst.”

De organisatie van Breda Barst laat weten dat ze ‘inderdaad graag elk jaar een bijzonder project wegzetten’. “Dit jaar hebben we ervoor gekozen om iets voor onze jongste doelgroep te doen, want zij zijn de muzikanten die we morgen op ons podium hebben staan.”

Speciaal lesprogramma voor Bredase scholen

De bedoeling is dat Flip een speciaal lesprogramma schrijft voor alle basisscholen in Breda. “Ik schrijf het lied en maak er een lesprogramma van. De scholen krijgen een cd waar het lied op staat. Ze kunnen dan in de klas zelf het nummer oefenen en instuderen. Ik geef nu een keer per week les op een basisschool in Breda, maar het is niet haalbaar om alle scholen die meedoen langs te gaan en hen persoonlijk dat lied aan te leren.” Het lied is overigens nog niet geschreven. “Nee, daar heb ik nog geen tijd voor gehad eigenlijk. Ik heb wel een idee, maar dat ga ik nu nog niet vertellen.”

Basisscholen worden door het festival benaderd, maar kunnen ook zelf meer informatie opvragen via [email protected]

Rabobank Clubkas Campagne

Het project wordt deels gefinancierd met behulp van de Rabobank Clubkas Campagne. Leden van de Rabobank Breda ontvangen per post een code waarmee ze via de website van de Rabobank van 6 t/m 18 april maximaal twee keer kunnen stemmen op Breda Barst. Het bedrag dat Breda Barst ontvangt komt uit een pot die wordt verdeeld onder 218 clubs binnen Breda en is afhankelijk van het aantal stemmen dat het festival ontvangt.

“Op 9 mei wordt in het Chassé Theater bekendgemaakt wie welk bedrag krijgt. Er is dus straks niet een winnaar, maar het bedrag van 75.000 euro wordt verdeeld tussen alle deelnemers. Het bedrag dat we krijgen is wel afhankelijk van het aantal stemmen. Dus hoe meer stemmen, hoe meer geld en hoe toffer we het project kunnen maken”, aldus Breda Barst.

Over Flip Noorman

Waanzinnige muzikanten, virtuoos taalgebruik en relativerende humor wisselen elkaar in rap tempo af bij Flip en zijn band De Noormannen. De muziek van Flip Noorman klinkt als een vreemd huwelijk tussen Boudewijn de Groot en Tom Waits. Hij zit boordevol woeste energie en vaak schreeuwt hij zijn teksten bij elkaar. Maar zijn andere kant is rustig, minnend en misschien zelfs wel een beetje romantisch.

Breda Barst

Het gratis toegankelijke Popfestival Breda Barst vindt dit jaar op 17 en 18 september plaats. Breda Barst staat garant voor twee dagen vol pop, rock, metal, punk, elektro, hiphop en dance in het Bredase stadspark Valkenberg en biedt een mooie mix van regionaal en lokaal talent en gevestigde artiesten. Op Breda Barst vind je ook theater, een gevarieerd aanbod van lekker eten, een gezellige markt en activiteiten voor kinderen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen