Chasséveld kleurt oranje

Ondanks de slechte weersvoorspelling zakten zo’n 40.000 bezoekers met Koningsdag naar het Chasséveld in Breda om het jaarlijks 538Koningsdag-feestje mee te maken. Een juiste beslissing, want het bleef overwegend droog. Heel af en toe viel er een klein buitje, maar dat was nooit langer dan een paar minuten.

Aan wie zou het gelegen hebben? De topsfeer onder de bezoekers of de meer dan 20 artiesten die één voor één super, soms wat kort, optreden gaven?

Oranje mutsen

Het merendeel van de bezoekers kwam keurig in het oranje en was goed voorbereid op het slechte weer. Sommigen hadden laarzen aan, anderen hadden poncho’s mee en er waren zelfs mensen die wanten en een sjaal omhadden. Want ondanks dat het zonnetje nog best vaak scheen, was het toch best koud voor deze tijd van het jaar. Radio 538 speelde daar perfect op in en deelde aan de ingang UNOX-mutsen uit. Dat viel de kijkers thuis ook op. Paat22 schreef op Twitter: “Die unox-mutsen, hilarisch lijkt wel een grote nieuwjaarsduik zo haha!”.

Indrukwekkende timetable

Ook dit jaar was 538Koningsdag in no time uitverkocht. Niet verwonderlijk, want de line up was erg indrukwekkend. Met als hoogtepunt natuurlijk het optreden van Tiësto en Hardwell, die een half uur lang samen op het podium stonden. Maar dat was pas later op de dag.

Maan trapt 538Koningsdag af

Eerst was het de beurt aan Maan. De kersverse Voice-winnares mocht om 12 uur de aftrap geven. Daarna volgden onder andere Martin Garrix, Sharon Doorson en Lil’ Kleine en Ronnie Flex. Het publiek begon aardig warm te lopen met het optreden van Sunnery Games & Ryan Marciano en ging goed los bij het Noorse Madcon, onder meer bekend van ‘Don’t Worry feat. Ray Dalton. Een inkopper voor Het Feestteam die het feestje met gemak verder zette.

Ali B duikt publiek in

Daarna viel het een beetje stil, tot Ali B en consorten op het podium verscheen. “Altijd een feest hier in Breda”, aldus Ali waarop hij spontaan het offiicieuze NAC-lied ‘Als we gaan’ inzette, dat luidkeels werd meegezonden door heel het veld. Als afsluiter dook Ali B nog even het publiek in, waarop hij kort daarna Breda bedankte voor weer een memorabel optreden. Ondertussen zijn er nog steeds mensen die binnendruppelen.

Tiësto en Hardwell samen op het podium

Om precies 2 minuten over 5 was het de beurt aan Armin van Buuren. De wereldster gaf in een klein half uur een zinderende show weg. Een mooie opwarmer voor Tiësto en Hardwell die een uur later het podium betraden. Eerst Tiësto alleen, daarna samen met Hardwell. De twee rasechte Bredanaren genoten met volle teugen van hun thuiswedstrijd. Het enthousiamse en het plezier was zelfs van op verre afstand van hun gezicht af te lezen. Hardwell zette het feest nog even in zijn eentje door. Hij mocht het blok van zes tot zeven afsluiten en dat deed hij volledig in stijl, zoals we inmiddels gewend zijn van Hardwell.

Hardwell onoficiële afsluiter voor veel feestgangers

Na Hardwell stonden onder andere nog Direct, Eva Simons en Miss Montreal op het programma, maar veel Bredanaren hielden het na Hardwell voor gezien. Want daar kwamen de meeste bezoekers toch voor: Tiësto en vooral Hardwell. Want ja, wereldsterren of niet, het blijven toch Bredanaren en daar zijn ze zelf ook – nog steeds – heel trots op.

Tot volgend jaar!

 

538Koningsdag foto

publiek-chasseveld-breda-538koningsdag

https://twitter.com/emiliano_t/status/725307783361470464

https://twitter.com/HandsomePoets/status/725296452046565376

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen