Die Zauberflöte in de Grote Kerk Breda

Foto: Die Zauberflöte

Er zijn nog kaarten beschikbaar voor Die Zauberflote voor vrijdagavond 29 april om 19:30 uur.

De voorstelling is een prachtig samenwerkingsproject van Bredase Opera en Nieuwe Veste op initiatief van Lex Wiersma, dirigent van Bredase Opera, en Lucie Hillen, zangpedagoge Nieuwe Veste. Het doel van dit project is zoveel mogelijk mensen een kans te bieden deel te nemen aan een unieke samenwerking. In eerste instantie als project zanger of misschien direct als koorlid. Aanmelden kan nog steeds.

Vanaf dinsdag 8 maart staat Die Zauberflote wekelijks op het repetitie schema. Vanuit Nieuwe Veste hebben leerlingen de kans gekregen auditie te doen voor een kleine of grotere solistische rol. De rollen zijn inmiddels verdeeld tussen de veelbelovende belangstellenden. Ook in het begeleidingsorkest nemen leerlingen van Nieuwe Veste deel.

Mozarts Die Zauberflöte speelt zich af in de oude Egyptische Tijd, en vertelt het verhaal van een samenzwering tegen de hogepriester van de tempel van de Wijsheid. De opera toont ons de weg der mensheid, in een “ongekend diepzinnige thematiek”. Het is een spannende en humorvolle opera, die één van de hoogtepunten uit de operageschiedenis bevat: de wereldberoemde aria van de Koningin van de Nacht.

De kostuums zijn prachtig, het interieur van de kerk zal in verschillende kleuren licht worden gezet​, er wordt práchtig gezongen en er zal ook hier en daar een grapje in zitten in het Nederlands. ​Kaarten nog steeds te koop aan de kassa van de Grote Kerk á €25,- voor volwassenen en €15,- voor kinderen tot en met 14 jaar. Alle plaatsen zijn zichtplaatsen.

Die Zauberflote

Reacties

Cookieinstellingen