expositie Urban Arts Projects in progress

Foto: Monne Tuinhout

Terrein Drie Hoefijzers -gelegen naast het station- is het decor voor onverwachte kunstingrepen in de openbare ruimte. Vanaf vrijdag 13 mei is de expositie Urban Art Projects (in progress) te zien aan de Kopse Kant van Electron.

Het is een tussentijds overzicht van wat er was; Wordt Vervolgd (Josua Wechsler, Inge en Martin Riebeek, Sil Krol, Thomas Ritzen en Tom l’Istelle) wat er is Moving Landscapes (Vera Meulendijks), en wat er gaat komen (Teun Welten, Thomas Swinkels en Gerrit-Jan Smit).

In 2014 ging het eerste project op het terrein Drie Hoefijzers, een stukje braakliggend groen tussen station, FAAM, Liniekwartier, spoor en de Stationslaan van start. Wordt Vervolgd is opgezet en bedacht door Merel van der Linden (gastkunstenaar Liniekwartier) en liet het werk van zes beeldend kunstenaars zien tussen de bergen aarde, grashalmen en speciaal voor het publiek dat met de trein richting Tilburg reist. Na een succesvolle afsluiting van dit project tijdens de Cultuurnacht 2015 waarbij de werken speciaal werden uitgelicht en mysterieuze bakens vormden aan de horizon van Drie Hoefijzers Zuid, ging een nieuwe groep kunstenaars aan de slag.

Tijdens afgelopen Cultuurnacht was het werk van Vera Meulendijks Moving Landscapes voor het eerst te zien en heeft Thomas Swinkels afgietsels van aluminium op het terrein gemaakt tijdens Open Monumentendag 2015. Deze afgietsels van sporen en restmateriaal zijn een onofficieel tijdsdocument van het terrein en zullen onder andere te zien zijn in Electron aan de Kopse Kant. In een expositievorm zal het proces van de kunstprojecten en installaties inzichtelijk worden; wat zijn de problemen, vondsten, ideeën en (on)overkomelijkheden waar kunstenaars mee geconfronteerd worden in een buitenruimte en hoe articuleren zij deze ervaring.

Reacties

article
93485
expositie Urban Arts Projects in progress
Terrein Drie Hoefijzers -gelegen naast het station- is het decor voor onverwachte kunstingrepen in de
https://breda.nieuws.nl/cultuur/93485/expositie-urban-arts-projects-in-progress/
2016-05-09T21:00:05+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/55/2016/05/09205940/Josua-Wechsler-Cultuurnacht-2015-door-Monne-Tuinhout-2983-1.jpg
Electron, expositie, kunst, merel van der linden, openbare ruimte, Thomas Swinkels, vera meulendijks
Cultuur