Foodblog: smullen bij bumperkluiven

Het te gekke, knusse, gezellige foodtruckfestival bumperkluiven!

Afgelopen weekend hebben wij het festival Bumperkluiven in de Grote Kerk bezocht. Wat een feest dat ik daar bij mocht zijn. Heerlijk eten en drinken. Afgelopen zaterdag avond bezochten wij rond een uurtje of 7 dit te gekke en knusse foodtruck festival!

En wauw wat was dit leuk en gezellig. Gelijk bij binnenkomst werden wij al overvallen door de knusse en prachtige sfeer die er hing. De kerk was prachtig verlicht en overal stonden lokale foodtrucks. Als eerste kochten we onze muntjes, want zo werd er op dit festival betaald! Het water liep in onze mond toen we een rondje wandelde in de kerk, want wat zag alles er heerlijk uit.

Toch startte we met een heerlijk frietje van Friethuys Pomm, met heerlijke Brava saus. Het leuke van deze foodtruck was dat zij drie heerlijke sausjes hadden en die we allemaal mochten proeven, zodat we daarna de juiste keuze konden maken. Wisten jullie trouwens dat zij sinds kort ook een frietzaak op de Grote Markt hebben geopend? Zodra we onze frietjes op hadden, werd het tijd voor een heerlijk biertje van de special bier tent, een heerlijk lekker herfstbokje! Wie kan daar nou niet van genieten…

Omdat we eigenlijk wel alles wilde uitproberen en nog steeds een beetje trek hadden, probeerden we een echte kippendijen sateetje van Eethuys 1535, twee stokjes saté met heerlijke pindasaus atjar en kroepoek. De gezelligheid van de dj’s maakt dat we er heerlijk konden rondslenteren en natuurlijk nog iets anders wilde uitproberen. We kozen voor een heerlijk ribbetje van El Hambre.

Had ik trouwens al verteld dat de kerk prachtig was ingericht en gedoceerd met de planten van de moodstore, een klein winkeltje op de Haagdijk waar je te gekke planten kunt kopen! Om onze maaltijd af te ronden kozen we voor een wafel op een stokje, of te wel een stroopwafel met spikkels (discodip :P) en smarties!

Als ik aan voorbijgangers vraag wat zij van het festival vinden hoor ik alleen maar lovende verhalen; knus, gezellig, een wauw effect, heerlijk eten en lekkere biertjes. Kortom: een festival voor jong en oud.

Kort samengevat, ik kan niet wachten totdat er weer een editie is van dit verrukkelijke festival! Bumperkluiven, je bent sfeervol!

Was jij ook bij dit heerlijke festival?

Meer foto’s van Kin Cheong Lau in de Fotoserie bovenaan dit artikel

 

 

Dossier: Fotoreportages

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden