Sports bar en Restaurant Old Dutch in Breda: een belevenis in hartje Breda

Foto: Edwin van den Heijkant

Vanavond op pad naar de nieuwe “sportsbar” die Breda rijk is in hartje centrum, Old Dutch. Niet om sport te kijken op de vele schermen aan de bar onder het genot van een heerlijk zelf gebrouwen biertje. Nee, om een hapje te eten in het fonkelnieuwe restaurant. We wandelen de trap op bij de ingang aan de Grote Markt. Radiofragmenten van historische sportmomenten begeleiden ons naar boven.

Daar aangekomen valt onze mond open van verwondering.

Wat is hier hard gewerkt door eigenaar Dirk van de Voort en zijn manschappen om van het voormalig theater de Boulevard een fantastische eetgelegenheid te maken. De muurschilderingen van sportactiviteiten zijn indrukwekkend. In de barkrukken zijn elementen van turntoestellen verwerkt. Hoe origineel. Het plafond is prachtig met behoud van oude elementen. En het uitzicht op de Grote Markt en de Grote Kerk door de grote ramen maakt het helemaal af.

We worden door de medewerkster van dienst begeleid naar onze tafel. Daar staat onze naam op een bordje gekrijt. Het menu is Amerikaans georiënteerd. Hoewel je ook voor vis en vegetarisch terecht kan, kiezen we voor vlees. Zelf ga ik voor de gegrilde Picanha. Het is de sappige en malse Zuid-Amerikaanse variant van de Europese entrecote. Het vlees wordt medium rare gegaard opgediend en smaakt uitstekend.

Mijn tafelgenote gaat voor de hotdog van het type bulls-eye. Een kruidige worst van slager Graumans uit het Ginneken bedekt met echte blauwe schimmelkaas. Een ware smaaksensatie voor de worst- en kaasliefhebber. Bij de vleesgerechten worden zoete aardappelfrietjes gereserveerd. Dat hebben we nog niet eerder gezien. Erg lekker met daarbij de keuze tussen een stuk ananas of een maiskolf. We drinken daarbij een smaakvolle Malbec-Merlot.

Al met al hebben we meer dan voldoende gegeten en passen voor het nagerecht. Wel zijn we nieuwsgierig naar de milkshake die voor €8 op de kaart staat. Wat moet dat wel niet zijn? Na de gevraagde uitleg hebben we een tip voor toekomstige bezoekers: delen en samen genieten!

We kiezen voor een Spaanse en Italiaanse koffie met een lekkere portie slagroom om het diner in stijl af te sluiten. De avond echter nog lang niet. Door de gang komen we aan de ander kant van het pand uit in het eetcafé waar je vanuit alle hoeken naar verschillende sporten kunt kijken. Bij een belangrijke voetbalwedstrijd of een formule 1 race wordt een megascherm uitgerold voor de ultieme beleving.

Na een drankje dalen we af naar de gezellige bar op de begane grond. Alles willen we zien in dit verbouwde pand. Het project om de enigszins vervallen Boulevard te transformeren naar een fonkelnieuwe en bruisende horecagelegenheid is enorm geslaagd. Komt dat zien!

Meer foodblogs

[Centwitch] [Jan en Alleman] [De Uitdaging] [Beers & Barrels] [Moeke Ginneken] [De Saeck] [Walkabout] [Puick] [Visrestaurant Blini] [Eethuys 1535] [’t Hart van Breda]

Reacties

article
216994
Vanavond op pad naar de nieuwe “sportsbar” die Breda rijk is in hartje centrum, Old
https://breda.nieuws.nl/foodblogs/216994/sports-bar-en-restaurant-old-dutch-breda-belevenis-hartje-breda/
2017-12-02T11:27:22+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/55/2017/11/30121154/24254748_1478119628970364_70509182158747549_o.jpg
foodblog, Old Dutch
Foodblog, Horeca