De vijf leukste biercafés op een rij!

Foto: Flickr

De lente is begonnen, de klok is vooruit gezet: laat de zomer maar komen!

De beste manier om de zomer door te komen is natuurlijk op het terras met een heerlijk biertje erbij, heb jij het nieuwe lentebier al geproefd?

We zetten vijf populaire biercafés voor je op een rij;

Dok 19

De ideale plek voor de echte bierliefhebber. Met meer dan 80 verschillende biertjes op de kaart is er voor iedereen wel iets te vinden. Naast de vaste bieren zijn er altijd speciaalbieren die op de wisseltappen te vinden zijn.

Dok is te vinden aan de Havenstraat nummer 19, direct aan het water.

Boterhal

Bij de Boterhal is het altijd druk, zij hebben dan ook echt heerlijke biertjes waar je uit kunt kiezen. Wist je trouwens dat zij hun eigen bier brouwen? Voor 6,90 euro kun je zelfs een bierproefplateau bestellen. Waarop je de verschillende bieren van deze maand kunt proeven.

De Boterhal is te vinden op de Grote markt

 

Catch 22

Biercafé Catch 22 is sinds 1984 een gezellig café in het centrum van Breda. Zij serveren 10 bieren van de tap en ruim 80 bieren op fles, waarvan veel “limited editions”.Dit betekent zowel op tap als op fles een snel wisselend aanbod van speciaalbieren.

Biercafé Catch 22 voert veel bieren van lokale brouwers, zoals DeBeyerd, Frontaal, Bliksem, de HalveTamme, Poater Gustaaf en Witte Anker. Maar ook een grote range internationele craft brouwerijen. Elke donderdag is het GuinnessThursday waarbij je 20 % korting krijgt op jouw Pint Guinness.

Regelmatig treden er bands op of zijn er leuke evenementen. Ze hebben maandelijks een PUB Quiz en zenden alle voetbalwedstrijden uit op groot HD beeld, dus ook het avondje NAC.

Loop gerust eens binnen voor een goed biertje, een potje darts of misschien wil jij er jouw feestje wel geven. Vraag maar naar de mogelijkheden.

Catch 22 kun je vinden op de Vismarktstraat 14

Samsam

Bij Samsam kun je ontdekken wat de Nederlandse grote en kleine brouwerijen te bieden hebben. Elk half jaar passen zij de kaart aan zodat je jaarrond ruim 200 verschillende biertjes kunt proeven.

Samsam is te vinden op de Grote markt.

 

De kleine wereld

Het kleinste en gezelligste café van Breda, gevestigd in een monumentaal pand uit 1585 pal naast de Onze Lieve Vrouwe Kerk op de Grote Markt van Breda. Een heel leuk en gezellig pand waar je je eigen High Beer kunt organiseren, een bierproeverij met bijpassende hapjes vanaf 4 personen

De kleine wereld is te vinden naast de Grote kerk op de Grote markt.

 

Speciaal bieravond Dependance

 De eerste maandag van de maand is het altijd speciaalbieravond XXL bij Studio Dependance. Hun speciaal bierkaart wordt dan uitgebreid tot een assortiment met maar liefst meer dan 150 bieren. Iedere maand staat er een bijzondere brouwerij centraal tijdens deze gezellige maandagavond. Nieuwsgierig naar hun uitgebreide assortiment voor de speciaalbieravond? Kijk dan op de facebook pagina

 

Waar ga jij komende week een biertje drinken?

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden