Streken opent het picknick seizoen

Foto: redactie

Breda heeft er al de eerste zonnige dagen opzitten. Heerlijk genieten van een terrasje, een boek lezen met een wijntje in je achtertuin of gezellig samen picknicken.

Breda Nieuws sprak met Gijs de Koning van Streken Breda over zijn speciaalbier- en wijnzaak in de Haagdijk en over de picknicks die hij vanaf deze week aanbiedt.

Bourgondisch Breda

In augustus 2017 opende de ondernemer zijn speciaalzaak. “Waar wij ons op richten is toegankelijkheid en de combinatie tussen bieren en wijnen. Als je in een bierzaak staat, zie je niet vaak leuke wijnen en als je in een wijnzaak staat, zie je bijna nooit een mooi assortiment bieren.”, legt Gijs uit. “En juist die combinatie had ik voor ogen met Streken” in een stad waar hij naar eigen zeggen nooit meer weg zou willen.

Vanaf de beginperiode heeft de bourgondische winkel veel nieuwe klanten mogen verwelkomen die terug blijven komen. “December is heel goed geweest met veel nieuwe mensen. Ik ontvang veel positieve reacties over het assortiment en de service.” Hij adviseert zijn klanten graag met praktische informatie, zoals welk biertje of wijn je het beste kan serveren bij een BBQ of andere maaltijd.

Het assortiment wordt veel gewisseld. “Er zijn nu ongeveer 260 bieren te koop en het assortiment wordt langzaam uitgebreid naar 300-350 bieren. Ook qua wijnen is er ruim voldoende keuze met zo’n 50 wijnen. “Van iedere smaak, van iedere druif staat er wel iets in het schap. Het zijn goede wijnen die ook betaalbaar zijn.”

Bieren uit de streek

De lokale bieren worden bij de winkel aan de Haagdijk goed verkocht. Zo worden onder andere de bieren van Witte Anker, Frontaal, Bliksem, Big Belly, Daan’s Moonshine en Paoter Gustaaf aangeboden. Hobby brouwers die de markt op willen, zijn bij de Bredase ondernemer van harte welkom om hun producten via hem aan de bierliefhebber te verkopen.

Zelf kan Gijs in het zonnetje heerlijk genieten van een Saison, een fris blond bier met een klein zuurtje en een droge afdronk. Maar ook van een Berliner Weisse, dat is een verfrissend, wat zuurder bier. Ook de populaire Session bieren raadt hij aan. Bieren met een lager alcoholpercentage, maar wel super vol van smaak. Een nieuw biertje probeert Gijs het liefst na een dag hard werken.

Naast de alcoholarme bieren (vanaf 0,5%), ook van kleinere brouwerijen, de bieren van 3 tot 4%, de bieren uit de streek, zijn er in het assortiment ook glutenvrije bieren te koop.

 

Genieten van Franse picknicks

Streken biedt vanaf nu ook verschillende traditionele Franse picknicks aan, welke zijn te bestellen op de website van Streken. Zo maak je zonnige momenten nog lekkerder! Het is mogelijk deze picknick uit te breiden met een gekoelde fles wijn en/of gekoeld bier en andere extra’s. Het voordeel bij het verse picknickpakket van Streken is, dat je het kleedje en disposable service mag houden en dat je niet de spullen retour dient te brengen of een borg betaalt hiervoor. Ideaal als je in het park (bijvoorbeeld tijdens Palm Parkies) wilt gaan eten, gaat fietsen of naar de Galderse Meren of de Biesbosch gaat. Speciaal voor tijdens de Palm Parkies kan er een borrelpakket besteld worden.

Meer informatie over Streken

Reacties

Cookieinstellingen