Verrassende fusion lunchgerechten bij Colins

Tijdens de donkere, en koude dagen voor Kerst zijn we deze middag uitgenodigd voor de lunch bij Colins Breda. Het interieur, wat sowieso al prachtig is bij Colins, is extra sfeervol versierd voor de feestdagen. De Kerstman op de prominente bar lacht ons vriendelijk tegemoet, evenals Colin zelf, die achter de bar staat. Wat een gastvrij entree.

Colins stoer maar ook fijn…

Hoe schatten we Colins in; als een stoere mannengelegenheid met bier en stevige grillgerechten, of kunnen we een fijne keuken verwachten? Ondanks dat het wellicht naar het eerste zou kunnen neigen, weten we na een gesprekje met Colin zelf, en een blik op de menukaart al te concluderen dat het concept anders, en zelfs verrassend en vernieuwend in elkaar steekt.

Colin vertelt enthousiast over het nieuwe initiatief “Colins Test Kitchen”, en schuift hiervan meteen de menukaart onder onze neus. Dat ziet er goed uit, dat ziet er heel goed uit. Colin legt uit, dat goede koks schaars zijn. De koks bij Colins zijn creatieve mensen met passie voor koken en ontdekken. Om ze blijvend een uitdaging te bieden kan een ieder zijn of haar favoriete recept in de keuken uitproberen, laten proeven en op de menukaart van Colins Test Kitchen laten plaatsen. Hiermee zorgt Colin ervoor dat Colins een fijne, vrije en uitdagende werkplek blijft. En passant vertelt Colin nog dat hij met een voor de horeca redelijk uniek werkrooster werkt, waardoor koks ook over meer vrijetijd beschikken dan gebruikelijk in de horeca. Toevallig las ik vandaag een artikel van Richard Branson die er een soortgelijke ideologie op nahoudt, dus die visie van Colin lijkt me zeker niet gek.

Samen met Tijn Pelkmans, wie we kennen van Restaurant De Zwaan (Michelinster), heeft Colin de menukaart samengesteld. Dus u begrijpt het al, we kunnen wel degelijk verfijnde gerechten verwachten. Maar het is ook een beetje fusion geworden. Met de Indonesische achtergrond van Colin zelf, en het fijne van Tijn Pelkmans, heeft dit gezorgd voor een verrassende kaart met hier en daar een Oosters tintje. Dat Oosterse tintje zorgt er dan weer tevens voor dat er een groot aantal, we zijn hier voor de lunch, dus beoordelen we vooral de lunchkaart in deze, lichte gerechten te vinden zijn. Kijk dat kunnen de vrouwen onder ons dan weer enorm waarderen.

Recept van mama…

Ik en mijn tafelgenoot zitten in elkaars vaarwater over wat we nu zullen nemen. Want ik wil graag de Japanse salade, maar die wil hij ook. Dan denk ik na over de Japanse Ramen, een soep op basis van dashi en misopasta, met varkensnek, gekookt ei en noodles . Maar dan zitten we allebei Japans te eten en ik wil graag de diversiteit tonen. Ik besluit dan Colins broodje Rendang van Mama te kiezen. “Is het ook echt volgens het recept van mama”? vraag ik Colin. “Ja”, antwoordt hij met een smile van oor tot oor. De Indonesische invloed is afkomstig van mama’s kant en dus is deze Rendang gemaakt volgens het goed bewaarde geheim van mama.

De ronde zithoeken bij Colins bieden veel privacy, en met een blik op de keuken is het goed te zien dat een ieder hier exact weet wat hij of zij moet doen. Het is me bij een eerder bezoek aan Colins al opgevallen dat alles hier vers en huisgemaakt is. Geen pakjes en zakjes dus.

Dan komen onze lunchgerechten. Voor mij dus het broodje Rendang van Mama. Het ziet er heerlijk vers uit. De smaak van de Rendang is uitstekend, lekker spicy maar ook dat zoetje door de seroendeng er overheen. Ook de Japanse salade van mijn tafelgenoot ziet er uit om door een ringetje te halen. De sashimi van tonijn is werkelijk kakelvers. Even onder ons gezegd, deze salade is echt een aanrader, super gezond, eiwitrijk en zeer low carb! Met zijn allen voor de lunch naar Colins zou ik zo zeggen. We hebben afgesproken om halverwege een “changer” te doen en zo heb ik dan uiteindelijk toch ook de Japanse salade voor mijn neus en mijn tafelgenoot de Rendang. Ook hij wordt blij van het broodje Rendang met verse atjar Ketimoen. En ik word dan weer blij van de tonijn die haast smelt op de tong en de verfrissende rettich en de zinnenprikkelende wasabi yuzi dresssing. Een lunch bij Colins is een goede keuze. Want buiten dat goede gerechten met heerlijke smaken belangrijk zijn, is timing bij een lunch eveneens een dingetje. Dat zit hier bij Colins wel snor. Vlotte keuken en eveneens vlotte bediening. Dit zorgt er voor dat wij zelfs nog tijd hebben voor een toetje. We laten Colin uitpakken! Met het Grand Dessert, dan proeven meteen van alles wat!

Terwijl we wachten op het dessert vertelt Colin over het eigen Colins Youtube kanaal. Op dit kanaal wordt het concept van Colins test Kitchen nog eens uitgelegd en er worden opnames gemaakt van de bereiding van deze gerechten. Maar ook voor alle hobbykoks in Breda ligt hier een challenge! Want mocht je een geweldig recept hebben wat je heel graag wil delen, dan kun je dit naar Colin mailen ([email protected]). En wie weet sta jij dan zomaar te koken in de keuken van Colins, en komt jouw gerecht bij Colins op de Test Kitchen kaart!

Kortom we zijn er inmiddels van doordrongen dat Colin zijn droom niet zomaar een restaurant runnen is. Het is een droom en een ambitie die 24 uur per dag doorgaat, zeven dagen per week. Zijn ambitie en visie strekken verder dan de armen van een gemiddeld restaurant. Colin wil verbinden. Zijn klanten leren kennen, in de watten leggen en de gezamenlijke kennis en passie delen. Ze worden samen een beetje één.

Ons Grand dessert wordt ter tafel geschoven. Heerlijk en feestelijk ziet het er uit. Clafoutis met kersen, een brownie met gezouten karamel, gekarameliseerde banaan en bananenijs…

Al het beste van de desserts, smaakt ons heerlijk.

Het lijkt wel een Kerstgedachte…

We lopen even later tevreden naar buiten. We zijn onder de indruk van Colin(s), en van Colins plannen en ambities. Colins is er voor iedereen. Voor dames die een lichte lunch wensen, voor mannen die een kippetje van de grill wensen. Voor hobbykoks die dromen, en voor koks die een baan met vrijheid willen zonder inperking van hun fantasie en creativiteit.

Het voelt bijna als een kerstgedachte.. en daarmee denk ik dat we met Colins een hele mooie afsluiter hebben voor dit jaar.

Iedereen een hele fijne Kerst toegewenst en alvast een knallend Nieuwjaar!

Colins is geopend:

  • Ma                       17.00 u. – 23.00 u.
  • Di/Woe               12.00 u. – 23.00 u.
  • Do/Vrij/Za          12.00 u. – 01.00 u.
  • Zo                        12.00 u – 23.00 u.

www.colins.nu (check de aangepaste openingstijden m.b.t de feestdagen) | [email protected] (t.b.v de hobbykoks)

Meer foodblogs

[Bleue Bar Bistro] [De Veestallen] [Jan en Alleman] [Centwitch] [De Uitdaging] [Beers & Barrels] [Moeke Ginneken] [De Saeck] [Gaudim] [Puick] [Visrestaurant Blini] [Eethuys 1535]

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden