Molukse keuken maakt Breda heel senang!

Vanavond zijn we te gast bij Senang Makan. Een zeer welkome afwisseling, deze exotische keuken.

Deuren naar de Indisch/Molukse Smaakbeleving staan open…

Chesron Nanaru heeft de deuren naar de Indische, Molukse smaakbeleving voor heel Breda al sinds 1 december 2017 geopend. En we kunnen concluderen dat zowel de Molukse als de Nederlandse inwoners van Breda, Senang Makan heel goed weten te vinden en op waarde te schatten, dit merken we aan de tafelbezetting op deze doordeweekse avond, maar ook aan de tal van positieve reviews op Internet.

Het pand waarin voorheen Bakker Bleikertz was gevestigd heeft een ware metamorfose ondergaan. Het is licht, fris, heeft eigentijdse kleuren maar is ook ingericht met authentieke Indisch, Molukse details. Perfect gedaan, omdat het twee invloeden bij elkaar brengt. En dat is ook wat er zichtbaar in het etablissement van Chesron gebeurt. Vanavond zijn namelijk alle tafels bezet. En het gezelschap is gemêleerd. Het moet hier wel goed zijn, we zijn nieuwsgierig.

“Ja, da wulle wij,” zegt het Bredase stemmetje in ons hoofd…

Omdat we dorst hebben beginnen we netjes met een spa rood maar als we even later de flesjes Bintang bier naar de lange tafel met Molukkers zien voorbijkomen, kijken we elkaar aan met de blik;  “da wulle wij.” En zo bestellen wij wanneer ons voorgerecht ter tafel komt allebei een origineel Indisch biertje om ons ook echt volledig te kunnen onderdompelen in de Indisch/Molukse beleving. De brouwerij van dit bier werd overigens in 1929 In Soerabaja gebouwd in de koloniale tijd, later ging het verder onder de vlag van Heineken en dat is in het logo op het flesje zichtbaar. Hoewel het ook wordt vergeleken met Heineken, vinden wij het toch wel een zachter biertje en erg lekker.

We storen elkaar niet…

Het voorgerecht bestaat vanavond uit; Rissoles met pittig gehakt, Pangsit met gekruid gehakt, garnaaltjes met tempuradeeg, en kippendijtjes. Het ziet er heerlijk uit en ligt op een voorverwarmt bord wat op een warmhoudplaatje wordt geplaatst. Helder is dat de gerechten dus goed op temperatuur zijn en ondanks dat de Pangsit en de garnaaltjes gefrituurd zijn is het deeg echt super mooi droog en knapperig. Heerlijke gerechtjes met een heerlijk bijpassend biertje. Wat wil een mens nog meer. De bediening is overigens super vriendelijk en correct. Ook Chesron zelf komt ons nog even aan tafel begroeten. En dat terwijl er echt stevig doorgekookt moet worden in de keuken. Want buiten dat Chesrons restaurant gewoon vol zit, komen er ook nog eens genoeg bestellingen voor afhalen bij. Overigens absoluut niet storend als je in het restaurant zit te dineren. Er is een mooie afgescheiden zithoek vooraan in de zaak waardoor het één het ander echt niet stoort.

Senang Makan scoort een voltreffer…

En dan wordt onze tafel volgeplaatst met prachtige schaaltjes met verschillende gerechten. Deze Indische rijsttafel bestaat uit; Gado Gado, dat kennen we, dan  Ikan Colo, dat kennen we dan nog niet, het is makreel met zoetzure ketjapdressing, vervolgens de saté senang wat bestaat uit kipsaté, speksaté en saté gamba. Dan witte rijst en bami, Sayor Lodeh, verschillende groenten in kokossaus, Ayam smoor, Rendang, werkelijk al het heerlijke uit de Indische keuken wordt voor ons gepresenteerd. Een paar gerechten kennen we maar de Gado Gado hebben we werkelijk waar, nog nooit, echt nog nooit zo heerlijk geproefd. Knapperig verse groenten, heerlijke saté. Alles is even smakelijk en vers. De Sayor Lodeh, hadden we nooit eerder geproefd, heerlijk, verrassend. Wat een geweldige avond. Per saldo zijn er nog altijd meer restaurants met een Franse of Italiaanse keuken in Breda en omstreken. Het aanbod qua exotische keukens, mag best ruimer worden. Verandering van spijs, doet immers eten. Senang Makan is hiervan het bewijs en scoort, wat ons betreft, een voltreffer!

Spekkoek, Pisang Goreng…We Love It!!!

Ook het dessert is typisch Indisch. Huisgemaakte spekkoek, tja, ik moet de eerste persoon nog tegenkomen die daar zijn neus voor optrekt, we love it! Pisang Goreng, daar geldt hetzelfde voor, maar ook hier weer duidelijk, mooi droog en perfect deeg! Tiramisu met een Malteser en vanille ijs met slagroom.

Wij maken een diepe buiging voor Senang Makan. Een heerlijke avond in een geweldige Molukse ambiance, goed eten, eerlijke en dagverse producten, schitterende smaaksensaties. Om ter plaatse van te genieten, om af te halen of als catering in te huren.

Senang Makan betekent; “Blij om te Eten”.

Wij sluiten ons hier volledig bij aan.

Senang Makan is gevestigd aan de Teteringsedijk 138 te Breda

 • Openingstijden:
  • Donderdag t/m Zaterdag van 16.00 u. t/m 21.00 u *
  • Zondag                                             16.00 u. t/m 20.00 u.*
  • Maandag t/m Woensdag gesloten
   • *Keuken sluit een half uur voor sluitingstijd
 • Meer informatie op de website www.senangmakan.nl

Meer foodblogs

[Bleue Bar Bistro] [De Veestallen] [Jan en Alleman] [Centwitch] [Lin’s Lounge & Chocolat Bar] [Beers & Barrels] [Moeke Ginneken] [De Saeck] [Gaudim] [Puick] [Visrestaurant Blini] [Eethuys 1535]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden