La Vita è Bella bij de Pastakantine…

Hoewel buiten de lente met vallen en opstaan probeert voet aan de grond te krijgen, voelt het binnen bij de Pastakantine alsof we een heerlijke zomeravond op een pleintje ergens in Italië beleven. We worden er zeer warm welkom geheten door Carlijn en haar collega’s. Ze begeleiden ons naar een tafeltje vlakbij, jawel, een prachtig boompje waar lantaarntjes in hangen! Hoe idyllisch kan het zijn…

Wat een smaakexplosies en prachtig kleurenpalet…

Binnen no time wordt ons aperitief geserveerd. Dit is een Chardonnay van Albizzia Frescobaldi. Dit is echt het paradepaardje van de Frescobaldi’s. Een juweel van een wijn met een typisch Toscaans karakter. Betere start kunnen we niet maken lijkt me. We drinken deze wijn dan ook door bij onze voorgerechten die we gezellig kunnen delen. Er komt heel wat ter tafel en alles ziet er even prachtig uit.

De olijven zien er smakelijk uit, mooie kleur, en glanzend. De Bruchetta pomodoros classica, gegrild op de plancha, is heerlijk krokant en is één geweldige smaakexplosie. We proeven sjalotjes, knoflook, Grana Padano, rucola en extra vierge olijfolie. Maar we krijgen nog veel meer op tafel, namelijk heerlijke, pittige mosseltjes en Pecorinokaasjes, zowel naturel, als met truffel, en ook met rucola, rode peper en olijf erin. Mortadella met een pistachenootje erin. Uiteraard mogen Prosciutto di Parma en salami niet ontbreken.

Verder twee crostini’s, één met tomatenmix en één met zeevruchtenmix, om je vingers bij af te likken. En spiesjes van tomaat, mozzarella en basilicum. Tot slot nog gezouten en geroosterde amandeltjes. De kleuren knallen, de mozzarella vanzelfsprekend spierwit, de tomaten heerlijk vers en knalrood en de basilicum alsof hij zojuist geplukt is. De volle kleuren van de Italiaanse vlag die we terugzien in dit authentieke gerechtje spreken voor zich. Wat een smaaksensaties en kleurenpalet. Op de website van den Pastakantine lazen we al dat de chefs van de Pastakantine hun uiterste best doen om met de beste, biologische producten te werken. Dit zien we zeer zeker terug op tafel. assolutamente fantastico, oftewel helemaal top!

 

De Italiaanse keuken  is niet zomaar één bord pasta, het is delen…

Als hoofdgerecht krijgen we een aantal kleinere gerechten, nou ja, klein… Maar in ieder geval zodat we weer lekker kunnen delen en we op die manier meerdere gerechten kunnen proeven. Ik weet nu echt al zeker dat ikzelf privé, zonder twijfel weer terug kom bij de Pastakantine. En ook dat ik dan het hoofdgerecht of beter gezegd, hoofdgerechten, op deze wijze wil. Wat een gezelligheid geeft het op tafel. Vanwaar ik normaliter tegenaan loop bij Italiaans uiteten, één groot bord pasta en klaar, is hier geen sprake. Je pakt een beetje hiervan, en neemt een beetje daarvan! Echt wederom een schot in de roos.

Nou wat hebben we eigenlijk allemaal op tafel staan: “De Melanzane alla Parmigiana,” een vegetarische ovenschotel van gefrituurde aubergine, verse tomatensaus, mozzarella, basilicum en Grana Padano. En de “Tagliatelle con Funghi di Bosca,” wederom een vegetarisch gerecht, niet alleen met tagliatelle met bospaddenstoeltjes (die overigens zijn gebakken in rozemarijn/ tijm boter), maar ook met beetgare groene asperges, geroosterde hazelnootjes, witte wijn, knoflook en natuurlijk de Grana Padano.

Dan “Orecchietti con Salsiccia,” Orecchietti is Italiaans voor oortjes (wat dan ook meteen een beetje een beeld geeft bij de vorm van deze pasta), met rozemarijnworst, broccoli, gepofte cherry tomaat, rode peper en basilicum. En tot slot de Insalata della Cantina, een little gem sla met gegrilde kippendij, ei, croutons, ansjovismayonaise en Grana Padano. Bij dit alles….drinken we een heerlijke, robijnrode, uiteraard Italiaanse wijn! Salute! Ik vraag me sterk af of ik na dit alles genoemd te hebben, werkelijk nog iemand moet overtuigen of het lekker was… Het was GRANDE!

Wat er wordt geserveerd is goed, en dat weet iedereen…

We zitten dus heerlijk te eten en te keuvelen. Het is gezellig druk vanavond en de bediening kan alles prima aan. Wat me opvalt is dat de bediening zo heerlijk blij en positief is, iedereen staat achter wat men serveert. Ik kan dat overigens goed begrijpen want het is ook allemaal even prima, maar ik vind dat als gast wel een heel fijne gewaarwording. Nogmaals de inrichting is verfrissend, een twist tussen authentiek, eigentijds en Italiaans. De basis en het meubilair is industrieel, aangekleed met (citroen)boompjes en struikjes her en der. Tegeltjes, hout en beton, wisselen elkaar af. Een mooi uitzicht op de keuken. Het is af…

Dan komt er al bijna weer een einde aan deze avond. Maar eerst nog een “Degustazione Della dolce Vita.” Een proeverij voor twee met de heerlijkste nagerechten. Bosvruchten-ijs, PannaCotta met Mangotopping. Een chocoladetaartje met witte chocoladesaus, en wat natuurlijk niet mag ontbreken is de Tiramisu en Semifreddo. Dit nagerecht maakt onze TOP avond bij De Pastakantine meer dan af. Nou vooruit we maken hem uiteindelijk af met een Cappuccino en echte Italiaanse espresso.

Onze conclusie…

Een ieder die mij kent weet dat ik altijd roep dat ik van de Franse keuken ben, maar….

De Pastakantine heeft mij absoluut (!!!) doen zwichten, ik ben niet alleen meer van de Franse Keuken. Nee, ik ben zeker ook van de Italiaanse, vanaf nu, in ieder geval van zeker van die van de Pastakantine! Echt, ik ben OM!

Heerlijk gegeten, heerlijk gedronken, mooie ambiance en geweldig personeel!

Een perfecte avond waar nog vaak op teruggekomen gaat worden,.Wij raden de Pastakantine van harte aan!

De Pastakantine info

  • Veemarktstraat 72 te Breda
  • Maandag van 17.00 u. t/m 22.00 u.
  • Dinsdag t/m zondag van 11.00 u. t/m 22.00 u.
  • www.depastakantine.nl / 076-562 37 56

Meer foodblogs… => 

[Bleue Bar Bistro] [De Veestallen] [Jan en Alleman] [Centwitch] [ZWART] [Beers & Barrels] [Moeke Ginneken] [De Saeck] [Gaudim] [Puick] [Visrestaurant Blini] [Eethuys 1535]

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden