De Mediterraanse keuken van La Luna gewoon in onze Bosschstraat

De Bosschstraat, ik denk dat half Breda daar wel eens doorheen fietst. Hoewel ze vroeger kampte  met een imagoprobleempje, kunnen we tegenwoordig concluderen dat ze hard aan de weg aan het timmeren is om de nieuwe hotspot van Breda te worden. De Bosschstraat met uitloop naar de Gasthuispoort heeft een ware metamorfose en upgrade ondergaan.

Sinds kort is ze een klapper rijker, namelijk La Luna, een restaurant met een Mediterraanse keuken. Wij zijn vanavond te gast.

Welkome afwisseling, die sereniteit…

Als we binnenstappen bij La Luna worden we meteen heel vriendelijke ontvangen. Tegelijkertijd zijn we overdonderd door het prachtige interieur en hoe groot dit restaurant is! Dit zou je vanaf de buitenkant zeker niet verwachten. Mooie lichte muren, met de stoelen in azuurblauwe kleur die ons in stilte doen verwijzen naar de Mediterraanse sfeer, evenals de verlichting. Wat ik zelf een zeer welkome afwisseling vind, is de sereniteit die je hier tegemoet komt. Het interieur is prachtig, maar ingetogen, de muziek rustig, beetje lounge-achtig. Een ruime opzet qua tafels en stoelen zorgen voor optimale privacy. We worden naar ons tafeltje gewezen waar we een mooi overzicht hebben over de hele zaak. Het is nog rustig, de chef-kok die speciaal voor ons uit de keuken komt legt uit dat dit te maken heeft met de Ramadan. Er staan een aantal reservaties voor na zonsondergang, de keuken van La Luna blijft in deze periode speciaal wat langer open. Voor ons gaat hij wat speciaals maken, en met een dikke knipoog en brede vriendelijke lach verdwijnt hij weer in zijn keuken….

Even boven kijken…

De vriendelijke serveerster vertelt ook dat La Luna nog een bovenverdieping heeft en vraagt of we die in tussentijd misschien willen zien. Dat willen we zeker wel. We waren al verbaasd over de ruimte hier op de begane grond, maar boven aangekomen zien we de totale grootte van La Luna. De stijl van beneden is mooi doorgetrokken en ook hier boven overheerst rust. Mooie grote planten en leuke ingelijste food quotes aan de muur, I love it!

Alles op het bord is eetbaar…

Terug beneden komt vrijwel meteen ons eerste gerecht ter tafel. Het is Harrira. Een Marokkaanse soep met kikkererwten en rundvlees. Het smaakt heerlijk. In deze tijd van de Ramadan is het hier gebruikelijk om te beginnen met een soep. Wij passen ons graag aan. Ik zie op de kaart best wel wat Marokkaanse gerechten staan, toch verzekerd onze vaste serveerster dat de keuken zeker niet énkel Marokkaans is. Er staan Marokkaanse gerechten op de kaart, maar er staan ook gerechten op die zeker niet typisch Marokkaans zijn. Dat ondervinden we even later. Wij krijgen Croquettas de pescado, oftewel garnalenkroketjes, rundercarpaccio en Gamba’s al ajillo, dat betekent gamba’s in knoflook geserveerd. Het ziet er allemaal prachtig uit. De chef-kok komt weer even snel uit de keuken om uit te leggen wat hij heeft gemaakt en dat alles wat op het bord ligt eetbaar is. Dit vertelt hij er expliciet bij omdat de decoratie heel kleurrijk, met bloemen is afgewerkt. En deze bloemen zijn dus ook eetbaar. Het ziet er werkelijk schitterend uit. En zo smaakt het ook. De garnalenkroketjes, top! Rundercarpaccio, mooi van temperatuur en structuur. En de gamba’s zijn om je vingers bij af te likken.

Inmiddels komen er meer gasten binnen en daarmee komt er ook een ober bij. Het is helder dat La Luna zich ook echt richt op goede service en vlotte bediening.

Een lust voor het oog…

En dan is het tijd voor de hoofdgerechten. Mijn tafelgenoot krijgt de Lomo de Ternera, wat gegrilde ossenhaas is. Samen met gegrilde groenten, een mousse van doperwten en een krokantje van knolselderij ziet dit gerecht er weer prachtig uit. De chef serveert hierbij apart een champignonsaus en een pepersaus. Ikzelf heb de gegrilde zalm gekregen, eveneens met gegrilde seizoensgroenten, een mousse van doperwten, en aardappelpuree. Voor mij daarbij een romige Bernaisse saus, heerlijk. Het ziet er net zoals de voorgerechten allemaal even verzorgd en kleurrijk uit. Ook dit keer maken de lieflijke oranje bloemetjes het af. De ossenhaas is heel goed en ook de zalm is heerlijk gegrild. Alles is precies goed op smaak gebracht. Prachtige gerechten, heerlijk en echt een lust voor het oog.

Eetbare parels…

We worden bij La Luna echt in de watten gelegd en zij heeft me echt positief verrast op alle mogelijke vlakken. Maar we zijn nog niet aan het einde van deze geweldige avond want daar komen de desserts aan. Een chocolade Moelleux, wat een zacht warm chocoladetaartje is, met een bolletje vanille-ijs, vers bosfruit en koperkleurige parels voor mijn tafelgenoot … Ja, ja wederom komt de chef-himself nog even uit de keuken gesneld, want ook nu is alles op het bord eetbaar. Echt heel leuk gedaan! En voor mij de Chocolade Bombe, wat een chocolademousse is met een kern van framboos en een chocoladeglazuurlaag aan de buitenkant, waar stukjes kletskoppen decoratief zijn ingestoken. Ook ik heb kakelverse aardbeien, bramen en blauwe bessen ter versiering en yes, ook bij mij die prachtige parels. Ik ga nu niet vertellen hoe die parels smaken natuurlijk. Daarvoor moet je zelf maar eens langs La luna.

Onze conclusie:

La Luna is prachtig en ontwapenend. Ontzettend vriendelijk personeel. Het eten is keurig verzorgd, en uitermate smaakvol. Echt een aanwinst voor de Bosschstraat en Breda!

Wij willen er nog op wijzen dat al de gerechten die bij La Luna worden geserveerd, 100% Hallal zijn.

  • La Luna vindt u aan de  Bosschstraat 86 te Breda
  • En is geopend woensdag t/m zondag van 16.00 uur t/m 23.00 uur
  • Website: www.lalunarestaurant.nl

Meer foodblogs… => 

[De Botanist] [LOFF] [ [Bleue Bar Bistro] [De Veestallen] [Jan en Alleman] [Centwitch] [ZWART] [Beers & Barrels] [Moeke Ginneken] [De Saeck] [Gaudim] [Puick] [Visrestaurant Blini] [Eethuys 1535]

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden