Eten waar je zin in hebt bij Boca’s Breda…

Nadat Bar Boca’s zich ruimschoots bewees in Amsterdam en Rotterdam, is hun nieuw te veroveren plaats “ons” Breda! Boca’s streek neer op de voor elke Bredanaar bekende locatie van voorheen Villa Nova. “Vertel eens Boca’s,  what’s new?”

Van links… naar rechts…

Van links naar rechts, wij Brabanders denken dan meteen aan Snollebollekes, maar Joris Dijkstra bedrijfsleider van Boca’s Amsterdam mede-eigenaar van de vestiging in Breda, ontvouwt Boca’s concept ermee. “Bij Boca’s kun je alle kanten op. In feite kun je de hele dag hier blijven chillen, borrelen en eten”.  Van ontbijtgerechten tot een kaasplateau, van vega naar vlees, van borrelhappen tot salades, van soep tot taart. Wat jij wilt…

Slow down brother…

Wat ons meteen opvalt bij Boca’s is dat de bediening en daarmee de sfeer die men uitstraalt zeer relaxed is, net zoals de kaart. Wacht even, dat wil zeker niet zeggen dat je lang moet wachten. Want voor we goed en wel zitten en we ons eerste drankje drinken, staat ons eerste hapje al op tafel! Joris komt lekker op zijn hurken zitten bij ons tafeltje om één en ander toe te lichten. Een bruchetta met Calvados Camembert, groene asperges en amandel en een Philly cheesesteak, deze laatste is ook een soort bruchetta met dan een steak en daarover gesmolten kaas. Het smaakt heerlijk en overtuigd ons meteen dat dit niet zomaar een standaard borrelhapjes avond wordt.

De relaxte manier van uitleggen en uitserveren is bij ons in het Zuiden best uniek te noemen. Ik zie bij een ander tafeltje Joris zijn college op een stoeltje erbij zitten met een flesje wijn in zijn handen waarmee hij vervolgens de glazen aan die tafel nog eens volschenkt. Relaxt moet in deze niet vergist worden met onverschillig, de bediening weet namelijk exact wat men serveert en welke wijn bij welke dish past.

Stevige bites, uitdagende wijnen…

De sfeer op het terras is chill. Maar omdat het wat frisser wordt verkassen we even later naar binnen. Binnen worden we verrast met twee heerlijke spannende wijnen, ze begeleiden de volgende stevige bites die ter tafel komen perfect! We krijgen verse Calamares met citroen-aioli, sticky ribs, chicken wings korian style, en dadels met blauwe kaas, tja daar mag inderdaad een stevig wijntje tegenover staan. Persoonlijk had ik dit soort uitdagende (goeie!) wijnen in eerste instantie niet bij Boca’s verwacht, een zeer aangename verrassing dus!

Werkoverleg, examenfuif of lunch…

Terwijl Joris onze wijnen nog eens bijschenkt legt hij het volledige concept uit van Boca’s. Het is namelijk niet alleen dat gene wat we hier zien. Je kunt namelijk van vele Boca’s gerechten op locatie genieten. Dus wil je je werkoverleg minder saai maken, bestel eens wat borrelplateaus van Boca’s of vier je je examenfuif in je achtertuin en heb je zelf geen inspiratie, bel Boca’s. Of de lunch! Ook dat verzorgt Boca’s met leuke kleine broodjes met speciale toppings. Kortom van links naar rechts… van voor naar achter.. je kunt bij Boca’s alle  kanten op.

De topper van de avond wordt op tafel gezet; Het Boca’s plateau! Wow, dat ziet er heerlijk uit! We zien op dit plateau het volgende: saté tempeh, pittige huisgemaakte makreel, verse Burrata (soort mozarella), huisgemaakte kibbeling, pulled chicken met zoetzuur en biefstuk chimichurri.  Hiermee hebben we de beste selectie van de vlees,- vis,- kaas, en vega plateaus van Boca’s op tafel. Het ziet er allemaal even heerlijk uit en het leuke is dat alles zelfgemaakt is. Niets kant en klaar van de Sligro of Hanos, allemaal recept van de chef! Heel leuk en heel lekker.

Terwijl we onze ijsjes opeten, die ook wederom heerlijk zijn maken we de balans op.

Hotspot, or not…

Brengt Boca’s Breda ons iets nieuws? Wij denken van wel. De relaxtheid, maar toch kennis van zaken qua wijnen, en verse verrassende gerechtjes maken het tot een hotspot waar we deze zomer ons heerlijk tot in de late uurtjes op het terras willen en kunnen vermaken.

Boca’s is geopend:

  • Maandag t/m Donderdag 12.00 u. t/m 01.00 u.
  • Vrijdag/Zaterdag 12.00 u. t/m 02.00 u.
  • Zondag 12.00 u. t/m 01.00 u.
  • Karnemelkstraat 20a, Breda
  • www.bar-bocas.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden