Reizen via de smaakpapillen bij El Quinto Pino…

Zit er een vakantie naar Spanje niet in deze zomer? Geen heerlijke tapas eten aan de Middellandse zee? No hay problema, want Daniel Evaz en Cristina Gómez Pérez hadden 5 jaar geleden de droom om juist vanuit Salou naar Breda te komen. En dát om ons gewoon “in ons eigen Breda” in de Spaanse watten te leggen. Ervaar Spanje en haar traditionele keuken eens zonder 14 uur in de auto te zitten, maar even op het fietske, richting de Nieuwe Ginnekenstraat.

Sfeervolle lampjes en mozaïek…

De Spaanse zon moeten we er vanavond maar even bij denken want wij komen met onweer aan bij El Quinto Pino waar we vanavond zijn uitgenodigd. De temperaturen zijn nog wel zeer aangenaam en daarom mogen we plaatsnemen in de Mediterraanse binnentuin. We zijn meteen verkocht. Zag het er binnen al sfeervol met typisch Spaanse accenten uit. De binnentuin is subliem. De bar is grotendeels met mozaïek bekleed, wat een eyecatcher. We zitten heerlijk onder het luifel, er hangen sfeervolle lampjes en er klinkt een Spaans muziekje op de achtergrond. Ondertussen is het warempel gestopt met regenen en het is heerlijk toeven hier buiten. We laten ons vanavond weer verrassen.

Een Rioja en een Albariño begeleiden subliem..

En….we worden zeer aangenaam verrast want voor mij wordt een heerlijke Spaanse Mi mama me mima, oftewel een Albariño ingeschonken. Deze prachtige witte wijn staat bekend om zijn verfrissende en minerale, tikkeltje zilte smaak met tonen van anijs en citrus. Heerlijk en heel leuk om deze aparte wijn te proeven. Voor mijn tafelgenoot wordt een volle Ondalan Rioja ingeschonken, typisch Spaans, zacht, rood fruit en vanilletonen begeleiden de tapas die ter tafel komen subliem. Pan con tomate y aceite, wat gegrild brood is met heel fijne tomaat en olijfolie. En gemarineerde ansjovis. Maar er komt nog meer! Een tabla mixta wat een plankje betreft met Iberische vleeswaren en manchego kaas. Stevige uitgesproken smaken die hand in hand gaan met deze stoere wijnen met body. We love it.

Bordje erbij, bordje eraf…

Het is een heerlijk keuvelavondje, geen druk gedoe en ze doet me verlangen naar het tranquilo leventje in de zon. Wijntje, tapaatje, we houden het wel vol.

Enfin, er ging dus een bordje weg, en er kwam weer een bordje bij. Dat zijn de Patatas Bravas en de Pimientos del padron, wat kleine, gegrilde groene pepertjes zijn. Wat een feestje. En we zijn nog lang niet klaar want er volgen nog calamares en Albondigas con tomate, wat  dan weer zoveel mooier klinkt dan gehaktballetjes in tomatensaus. En… en…

En zo gingen we nog wel even door…

…En we leefden nog lang en gelukkig of eigenlijk, zo gingen we nog een heel gelukkige periode door. Want wat zijn onze smaakpapillen vanavond nog lang verwend met zoveel lekkers. Uiteindelijk zitten we al behoorlijk vol maar de chef heeft toch nog een typisch Spaans dessert voor ons in petto. Tja, daar kunnen, en willen we natuurlijk geen nee tegen zeggen. Voor mij de Arroz con leche wat Spaanse rijstpudding met kaneel is en voor mijn tafelgenoot een klassieker Crema catalana een heerlijke huisgemaakte creme brulee. We ruilen nog even van toetje want we zijn allebei van mening dat we de lekkerste hebben en hoe vaak we ook switchen, we blijven deze mening toegedaan, hahaha.

 

Het is bijna jammer maar de avond loopt op zijn end. We kunnen geen pap meer zeggen. We hebben letterlijk van de Spaanse droom van Cristina en Daniel geproefd. Voor wie van de echte originele Spaanse tapas houdt, of van authentieke Paella’s is El Quinto Pino zijn of haar thuishaven. En ook de sfeer is er heerlijk. Mijn advies is echt om op een warme zomeravond te kiezen om in de tuin te zitten, het is echt een aanrader. Maar bij minder weer doet de sfeer binnen uiteraard ook niet onder.  Voor een Spaans gevoel hoef je echt niet ver te reizen, kom rapido naar El Quinto Pino want wij vinden dit een DIKKE AANRADER!!!

El Quinto Pino is geopend van

  • Dinsdag t/m vrijdag van 17.00 u. t/m 22.00 u.
  • Zaterdag en zondag van 16.00 u. t/m 22.00 u.
  • Gesloten op maandag
  • Te vinden op de Nieuwe Ginnekenstraat 10-B te Breda
  • Meer informatie zoals voor reserveringen, ga naar www.elquintopinobreda.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen