Camperplaatsen aan Nijverheidssingel

Foto: Breda Nieuws

Vanaf 1 augustus kunnen mensen met een camper kortdurend op speciale camperparkeerplaatsen aan de Nijverheidssingel verblijven.

De gemeente gaat een deel van de parkeerplaatsen aan de Nijverheidssingel reserveren voor mensen met een camper. Dit houdt in dat mensen in hun camper mogen overnachten. Er is plaats voor 6 tot 8 campers.

Toenemende vraag

Het aantal kampeerauto’s in Nederland is de afgelopen jaren fors toegenomen. Dit leidt ook tot een toenemende vraag naar camperplaatsen in Breda. Een vraag waar de gemeente samen met de toeristische sector en het bedrijfsleven op in wil spelen. Voor Breda betekent een bezoek van camperaars een impuls voor het toerisme en de lokale economie.

Toewijzing

Het aanwijzen van een deel van de parkeerplaatsen aan de Nijverheidssingel als camperplaats is tijdelijk en voor maximaal drie jaar. Als een ondernemer zelf het initiatief neemt om in of nabij het Bredase centrum camperplaatsen te realiseren, dan worden de plekken aan de Nijverheidssingel opgeheven.

Regels

Aan het overnachten en gebruik van de camperplaatsen zijn regels verbonden. Zo moeten de camperaars het geldende parkeertarief betalen en is de maximale gebruikstijd drie dagen aanééngesloten. Verder mag er niet buiten de camper worden gekampeerd. De gemeente blijft toezien op het gebruik. Woensdag 13 juli bespreekt de gemeente het onderwerp in de commissievergadering en in de raadsvergadering.

Acht campeerplaatsen Nijverheidssingel centrum Breda Nijverheidssingel in Breda

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen