Bredase Sportpenning voor Marvin Smart

Foto: Breda.nl

Het College van burgemeester en wethouders heeft besloten Marvin Smart te onderscheiden met de Sportpenning van de stad Breda omdat hij zich al vele jaren inzet voor de tennissport in Breda. Hij ontving de onderscheiding op zaterdag 27 juni uit handen van loco-burgemeester Bob Bergkamp die de penning namens het College uitreikte.

De scheidend toernooidirecteur kreeg de penning voor zijn verdiensten voor de tennisvereniging BLTV A-sterren en A toernooien in Breda en het tennisevenement Breda Future. De uitreiking vond plaats als onderdeel van een speciaal afscheid dat tijdens dit toernooi voor hem werd georganiseerd.

Mede door de grote inzet van Marvin Smart werden in de jaren ‘80 tot ‘87 bij BLTV in Breda al grote tennistoernooien georganiseerd. De zogenaamde drie en vier sterren toernooien waarmee BLTV haar bekendheid verwierf, waren erg in trek bij nationale en internationale talenten. Vanaf 1999 werd deze evenementen nieuw leven ingeblazen wat uiteindelijk uitmondde in Breda Future. Bij de toernooien van 1980 tot 1997 en van 1999 tot 2007 was Smart als vrijwilliger betrokken. De impact van Breda Future op de mondiale kalender, én alle A-toernooien uit het verleden, hebben de gemeente Breda in de tenniswereld een uitstekende naam bezorgd.

Sportpenning

De sportpenning van de stad Breda, in de vorm van een gouden draagspeld, is ingesteld in 1962 als onderscheiding voor Bredanaars die zich op een bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de sport in Breda. Het College van burgemeester en wethouders besluit over een toekenning. De sportpenning wordt niet per definitie jaarlijks en niet bij een bepaalde vaste gelegenheid toegekend. Sinds 1962 is de onderscheiding 28 keer uitgereikt aan een persoon. Eenmaal is de sportpenning uitgereikt aan het  bestuur van een organisatie, namelijk NAC Breda in 1974. De laatste keer dat de penning werd opgespeld, was in januari 2014, aan mevrouw De Vos- van Gerven.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden