Breda start project Eigen Baas

Foto: devianart

Het project Eigen Baas loopt tot 1 oktober 2016. Het wordt uitgevoerd door het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK) en wordt mede gefinancierd door het Europees Sociaal Fonds. Op maandag 29 juni bracht Bob Bergkamp een bezoek aan de eerste groep die inmiddels is gestart. Deelname is gratis.

Bob Bergkamp, wethouder Economische en Sociale Zaken: “We zien graag dat mensen zelf initiatief nemen. Het starten van een eigen bedrijf past daar heel goed bij en daar willen we hen graag bij ondersteunen. Maar dan wel op een gedegen en duurzame manier. Dat doen we al via verschillende projecten zoals Business Coach Breda en innovatieve re-integratieproeftuin waaronder scharrelondernemingen. En nu dus ook Eigen Baas. Mensen krijgen met begeleiding kans om een eigen bedrijf te starten. Een goede voorbereiding draagt bij aan een grotere slagingskans en meer succes”.

Het projectprogramma bestaat uit acht workshops en vier werkochtenden van één dagdeel, waarin groepen van tien deelnemers aan de slag gaan met het maken van een eigen ondernemingsplan. Tegelijkertijd wordt er via een e-learning programma aan het plan gewerkt.  Aan de orde komen onder andere positionering, het maken van een bedrijfsconcept, netwerken, financiering, omzetdoelen, exploitatie, administratie, marketing en social media. Werkopdrachten, persoonlijke coachinggesprekken en netwerkbijeenkomsten maken er ook deel van uit. De cursus duurt 16 weken en vraagt een tijdsinvestering van circa 70 tot 80 uur aan workshops, bijeenkomsten en coaching naast zelfstudie en het uitwerken van een ondernemingsplan. Aan het eind van de cursus hebben de deelnemers een uitgewerkt ondernemingsplan, ervaring, contacten met andere ondernemers en – als het goed is – een eigen bedrijf. Ook na de start van een bedrijf is er begeleiding.

Wie belangstelling heeft om deel te nemen aan het project, kan zich aanmelden bij het Servicepunt Starters en Ondernemers (Gemeente Breda/ATEA), e-mail [email protected] of via telefoon 06-22662339. Er volgt dan een uitnodiging om deel te nemen aan een voorlichtingsbijeenkomst of een persoonlijk gesprek zodat gekeken kan worden of de aanpak geschikt is voor degene die wil deelnemen. Onder de link www.breda.nl/eigenbaas staat meer informatie over het project.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden