Spoedeisende psychiatrische onderzoeksruimte (SPOR) aan Muiderslotstraat bij GGz Breburg

Foto: Breda.nl

Dit is een gezamenlijk persbericht van GGz Breburg, Amphia, de politie, de Ambulancevoorziening, SMO Breda e.o, de crisisdienst van het maatschappelijk werk uitgevoerd door het IMW Breda, Novadic-Kentron, CZ, de gemeente Tilburg en de gemeente Breda.

Per 1 april komt er een spoedeisende psychiatrische onderzoeksruimte bij GGz Breburg aan de Muiderslotstraat in Breda. Dat is het resultaat van bestuurlijk overleg tussen GGz Breburg, de politie, de Ambulancevoorziening, SMO Breda e.o, de crisisdienst van het maatschappelijk werk uitgevoerd door het IMW Breda, het Amphia Ziekenhuis, Novadic-Kentron, CZ, de gemeente Tilburg en de gemeente Breda. Het is de bedoeling dat personen met verward gedrag in eerste instantie naar deze onderzoeksruimte worden gebracht. De crisisdienst van de GGZ bekijkt daar ter plekke wat er aan de hand is, welke hulp op korte en op langere termijn moet worden geboden en op welke locatie.

Personen met verward gedrag

Het gaat om een pilot van een jaar. Deze pilot wordt gebruikt om meer inzicht te krijgen in de aard en omvang van de doelgroep en om te bepalen wat de best passende structurele oplossing is. Tot nu toe worden personen met verward gedrag door de politie van straat gehaald en naar het politiebureau vervoerd, omdat ze niet op straat achter gelaten kunnen worden. Dat is niet wenselijk.

Patrick van Lunteren, Bredase wethouder maatschappelijke opvang: “Ik waardeer de inzet van alle betrokken partijen om het goed te regelen voor mensen met verward gedrag die hulp nodig hebben. Wij zijn het met elkaar eens dat we nu eerst kijken hoe dit in de praktijk werkt, hoeveel mensen we via die weg kunnen helpen en of deze locatie handig is. We monitoren voortdurend, zodat we volgend jaar weten wat een structurele aanpak kan zijn.”

De onderzoeksruimte is bedoeld voor mensen uit de regio Breda en de regio Hart van Brabant. De pilot met de spoedeisende, psychiatrische onderzoeksruimte maakt onderdeel uit van de totale aanpak voor personen met verward gedrag.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen