Talisa Ong winnaar eerste City Challenge

Foto: Breda.nl

Het initiatief ‘Een held met geld?!’ van Talisa Ong is door de jury als winnaar benoemd van de eerste Bredase City Challenge. Het plan richt zich op een jaar lang met activiteiten in buurten en wijken bezig te zijn, en zo samen op een toegankelijke manier met het voorkomen van schulden bezig te zijn.

De jury is van mening dat ‘Een held met geld?!’ in zich heeft dat ook de andere ideeën kunnen  aanhaken. Dit kan iedereen bereiken.  Er is een bedrag van maximaal € 25.000,- beschikbaar om het idee van Talisa Ong te realiseren.

Wat kunnen we samen doen om (grote) schulden bij inwoners te voorkomen? Dat was de vraag van deze City Challenge. Acht kandidaten met de beste ideeën presenteerden op 31 januari hun plan van aanpak in Podium Bloos.

79 inzendingen, 8 presentaties

De challenge bestond uit twee rondes. In de eerste ronde hebben maar liefst 79 deelnemers hun ideeën geplaatst op het online platform CityChallenges.nl. Uit deze inzendingen heeft de jury de tien beste ideeën gekozen die te vinden zijn op CityChallenges.nl. In de tweede ronde kregen deze kandidaten de kans hun idee en uitvoeringsplan aan de jury en het publiek te presenteren. De jury beoordeelde de plannen op criteria als realiseerbaar binnen het budget en in 2017.  Acht kandidaten namen deel aan de tweede ronde.

Talisa Ong  gaat samen met de betrokken partijen vanuit ‘Zorg voor Elkaar Breda’ afspraken maken over de uitvoering. Onder de overige inzendingen zitten ook waardevolle ideeën. In de komende periode gaan verschillende partijen in de stad in gesprek over deze ideeën om te bekijken waar aansluiting met bijvoorbeeld bestaande initiatieven mogelijk is.

De jury

De vakjury die de inzendingen en de plannen beoordeelde bestond uit:

  • Mariëtte Langes, Rosmalen Gerechtsdeurwaardes
  • Huib Sinke, vrijwillig budgetcoach en bestuurslid HIBO (Hulp In Bijzonder Omstandigheden)
  • Ron Visscher, vrijwilliger bij Nol & Zo (buurtonderneming in de wijk Heuvel)
  • Natasja Donkers, vrijwilliger bij de Sleutel (ontmoetingscentrum Muizenberg/Kesteren)
  • Ankie van Oevelen, medewerker van de Kredietbank West-Brabant

Tweede Challenge

Breda is minimaal tot eind 2017 deelnemer aan CityChallenges.nl. Medio maart start de volgende Bredase challenge. Het thema is gericht op het wegnemen van belemmeringen die sporters met een beperking met regelmaat ervaren.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws in Breda? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden