Zaterdagmarkt blijft op Dr. Jan Ingenhouszplein

Foto: redactie

De zaterdagmarkt verhuist definitief van de Nieuwe Haagdijk naar het Dr. Jan Ingehouszplein. Dit is besloten na een succesvolle pilot die in mei vorig jaar is gestart. Uit de evaluatie blijkt dat 85% van de bezoekers de nieuwe locatie een verbetering vindt.

De opstelling en de sfeer van de markt wordt positief gewaardeerd. Tegelijkertijd ervaren bewoners dat de markt de leefbaarheid en sfeer op het Dr. Jan Ingehouszplein verder versterkt.

Gemiddeld genomen is de omzet van de marktondernemers op de nieuwe locatie gelijk gebleven. Sommige ondernemers missen de aanloop van bezoekers uit het centrum, anderen zagen hun omzet stijgen. Verder waarderen ondernemers de kindvriendelijkheid en verblijfskwaliteit van de nieuwe locatie.

Herinrichting

De markt is in 2016 tijdelijk verplaatst vanwege de herinrichting van de Nieuwe Haagdijk en Haagweg. De gemeente heeft deze periode benut om de mogelijkheden van een definitieve verplaatsing te onderzoeken. Boaz Adank, wethouder openbare ruimte, vertelt daarover: “Nog geen jaar geleden mocht ik de markt op het Dr. Jan Ingehouszplein voor het eerst openen en ik zag meteen een heel andere dynamiek ontstaan. Mede dankzij de zaterdagmarkt ontpopt het plein zich tot een levendige plek waar mensen elkaar graag ontmoeten. Bovendien is er op de nieuwe locatie voldoende ruimte om de markt te koppelen aan andere activiteiten in de wijk. Dit kan marktondernemers helpen om de markt de komende jaren nog meer een eigen gezicht te geven. Zeker nu de herinrichting van de Nieuwe Haagdijk en Haagweg klaar is, heb ik daar alle vertrouwen in.”

Parkeren

Ook uit de evaluatie onder bezoekers en bewoners blijkt dat de markt op de nieuwe locatie als positief wordt ervaren. Zo krijgt de markt een gemiddeld rapportcijfer van 7,9. Een belangrijk aandachtspunt is de parkeergelegenheid voor bezoekers. De gemeente verwacht dat dit snel zal verbeteren nu de werkzaamheden aan de Haagweg en Nieuwe Haagdijk afgerond zijn.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen