Maaskant wil impuls geven aan vrouwenvoetbal in West-Brabant

Foto: Breda.nl

Als speelstad van het EK voetbal voor vrouwen dat komende zomer in Nederland plaatsvindt, investeert de gemeente Breda ook in talentontwikkeling. Met het aantrekken van Robert Maaskant als trainer en ambassadeur, wil de gemeente een impuls geven aan het meisjes- en vrouwenvoetbal in de regio.

Robert Maaskant zal in overleg met de KNVB en Deltalent talenttrainingen verzorgen, coaches begeleiden en verenigingen ondersteunen bij het vormgeven van hun opleidingsprogramma.

Voetbaltrainer Robert Maaskant zet zich graag in om het meisjes- en vrouwenvoetbal in West-Brabant naar een hoger plan te tillen. “Een brede basis biedt geen garantie voor topprestaties. Hoewel vrouwenvoetbal de snelst groeiende sport is, valt er nog veel te winnen op het gebied van training en coaching. Wil je voetbalsters écht de kans bieden om zich optimaal te ontwikkelen, dan moet een club meisjes in alle opzichten goed begeleiden. Daar lever ik graag een bijdrage aan, door zowel de meiden als de clubs en tot grootse prestaties uit te dagen.”

Wethouder Sport Paul de Beer:“In de sportvisie ‘Team Breda’ spreken we de ambitie uit om samen met partners een uitgebalanceerd sportklimaat te realiseren. We weten dat sport en bewegen zich niet aan gemeentegrenzen houdt. Wel willen we talentvolle sporters, ook voetbalsters, de kans bieden zich zoveel mogelijk in hun eigen regio te ontwikkelen. Dat vraagt niet alleen hoogwaardige accommodaties, maar ook het herkennen en ondersteunen van sporttalenten. De samenwerking met Robert Maaskant biedt voetbalverenigingen de kans om zich op dit vlak te professionaliseren.”

Herman Kruis, coördinator van stichting Deltalent: “Wij bieden ambitieuze voetbalsters vanaf elf jaar een of twee extra trainingen per week, door goede trainers, zo dicht mogelijk bij huis. De meiden blijven lid van hun eigen vereniging en hoeven ook niet van school te veranderen. De focus van de trainingen ligt vooral op de ontwikkeling van hun techniek en atletisch vermogen. Daarnaast verzorgen we clinics met toptrainers en internationals, om de expertise van verenigingen te vergroten.”

De samenwerking tussen Deltalent, KNVB en de verenigingen op het gebied van meisjes- en vrouwenvoetbal wordt in de komende weken verder ingevuld. Robert Maaskant zal als onderdeel van het Women’s EURO Voetbalfestival op woensdag 31 mei bij voetbalvereniging WDS’19 een workshop voor trainers en coaches verzorgen over talent- ontwikkeling.

Meer over de Oranje leeuwinnen

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties