Gemeente biedt inwoners met laag inkomen verlaagd rentetarief sociale leningen

Foto: CC0/Public Domain

Het College van B&W heeft besloten het rentetarief voor sociale leningen te verlagen. Dit zijn leningen voor Bredanaars met een inkomen tot 130% van het sociaal minimum, met een beschadigd kredietverleden en voor gepensioneerden.

Met een sociale lening mogen mensen onder andere duurzame gebruiksgoederen aanschaffen. Vanaf 1 april is het rentepercentage voor nieuwe sociale leningen 3,5%. Jaarlijks wordt dit percentage opnieuw vastgesteld.

Marianne de Bie, wethouder Werk en Inkomen: “Het is al vervelend genoeg als je aangewezen bent op een sociale lening om basale zaken als een koelkast of wasmachine te kopen. In de huidige markt kunnen we als gemeente goedkoper geld inkopen. Ik vind het belangrijk dat inwoners daarvan kunnen meeprofiteren. Elke euro die op de lening kan worden bespaard, is er toch één. Daarmee kunnen weer andere noodzakelijke uitgaven worden betaald.”

Tot op heden rekende de gemeente een tarief van 6% voor sociale leningen tot 2500 euro. Voor leningen boven de 2500 euro werd 11,1% gerekend. In deze percentages zat een marge om een deel van de uitvoeringskosten te dekken. Deze marge komt te vervallen.

Meer informatie

Kredietbank West-Brabant werkt voor diverse gemeenten in de regio en verstrekt voor de gemeente Breda onder andere de sociale leningen. Het verlaagde rentetarief geldt alleen voor inwoners in Breda. Meer informatie is te vinden op www.kredietbankwestbrabant.nl.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties